Syden temperaturer i Norge, gæster strømmer til. SKØØNT :D

Godaften derude.

Vi nyder sommerens 2. omgang dejlige varme temperaturer. Og med sommertid får vi også besøg fra Danmark. Vi havde Lone på besøg i ugen som var, og snart kommer besøg fra Aalborg og fra Haarby.

Sommeren er rigtig kommet til Norge, og vi nyder det. Vi læser at temperaturerne i Norge er bedre end ved Middelhavet, og nogle dage kunne vi godt bruge siesta heroppe også. Men når det er for varmt ude, så er det jo heldigt at man arbejder inde. Og når man kommer hjem, kan man jo så prøve om man kan få børnene til at hoppe på trambolinen som er det eneste sted med skygge vi har i haven. De er vilde med trambolinen, så det er ikke altid nogen større udfordring.

Ellen, en varm forårsdag

Vi har anlagt køkkenhave igen i år. Ikke helt så mange forskellige ting i år som sidste år. Så nu bugner der af jordbær, ærter og salat. Snart kommer bønner og gulerødder. Radisserne er på omgang nummer 2. Tomatplanten vokser og vokser og det samme gør alle krydderurterne. Erik mente at rødbederne var klar nu, fordi de stikker over jorden, og Brian blev et kort øjeblik lidt urolig for at Erik faktisk allerede havde trukket dem op – han var alene i haven med en veninde. Og efter weekendens “kunne det ikke være sjovt at fylde en masse sand i badebassinet”, så var uroligheden ikke helt uden grund.

Brian sætter frø

Brian og Erik (og til dels også Ellen) er ofte ude på Stolpejagt, som er en sommerbegivenhed der primært lokker de lidt ældre ud at gå og opleve nye steder i deres lokalsamfund, så er familien (Erik og Brian) helt opslugt af at komme ud og finde “poster” (stolper). Idag (skrivende stund) var Lone og Malene også med, og måske det er fint at det bare er Brian og børnene, som med elcykel har visse fordele i det norske landskab. Malene synes det til tider var noget hårdt – ja, lidt op ad bakke kan man godt kalde det. Ellen synes godt om at sidde i begge cykler, men Malenes med det helt traditionelle barnesæde er ofte at foretrække. Så er det bare op at stå i pedalerne 🙂 Men det var da en fin tur.

På cykeltur

I påsken var vi i Danmark. Som det efterhånden er tradition, blev det med orienteringsløb i 3 dage og efterfølgende påskefrokost i Hoptrup. Vi var på Fanø til orienteringsløb, og måtte finde tålmodigheden frem da vi som så mange andre skulle med færgen sidst på eftermiddagen. Ved ankomst på en campingplads på Fanø blev vi installeret i et pænt koldt SOMMERhus. Radiatoren var ikke noget der kunne varme huset op uden solens hjælp, og da vejrudsigten bød på sne og frostgrader, så blev det en noget kold oplevelse. Det var meget bedre at være ude – der var det jo helt naturligt at det var koldt, så det fandt man lig’som ud af at sådan er det bare. Men når man så gerne vil ind og lige få varmen, så var det ikke helt ligetil. Vi fandt ud at fælleshuset var et godt sted at være, så der var vi når ikke vi skulle sove. Så gik det fint. Vi fik besøg af Bedstefar, Agnes og Lone på stævnepladsen en dag, og der fik de deres debut på børnebanen med Erik. De gennemførte i fin stil. Og Brian gjorde også. Han er ofte blevet drillet lidt med at han ikke har gennført et flerdages løb, men vi fandt jo faktisk ud af at det havde han for nogle år siden. Han var ganske godt tilfreds med egen indsats, når man sådan uden træning og o-løbs rutiner fra de sidste (par) år, alligevel kan holde sig på niveau med klubkammeraterne der løber samme bane. Malene kom også ud, men deltager ikke i selve konkurrensen. Der blev løbet en let bane den første dag, hvor tiden var lidt knap, og en mellemsvær bane på dag nummer 2. På 3. dagen er det en meget bedre oplevelse for børnene, hvis det bare er lidt roligt, og vi ikke skal stresse med at nå det hele. Så selvom det var noget koldt at vente på Brian skulle komme sig gennem sin bane, så er det uasnet bedre end alternativet med tidspres og små-stressede forældre. Påskefrokosten var vildt hyggelig som altid. Erik var så meget i sit es, og han fik familien til at improvisere, da der blev leget politi og røver. Han var SÅÅÅ træt bagefter. Vi have en virkelig dejlig påske!

Hvedagene går. Indimellem har vi et par/eller bare en som kommer forbi til brætspil en aften. Erik har fået en god veninde i pigen som bor i etagen under os, så ind imellem (altid) er der bare fuld fart på, og de går ind og ud mellem hjemmene. De hygger sig virkelig. Av og til ved man ikke helt, hvor mange som er rundt om bordet til aftensmaden, da der sker en del impulsive avtaler. Er der mad nok til Emma? Blir der spurgt, og Emma suser ned og hører om det er ok at hun spiser med.

Erik er blevet 4 ÅR, og blev fejret i flere dage. Han havde glædet sig helt enormt meget. Han husker mere og mere om hvad det hele går ud på, og det trækker godt op i forventningsbarometret. Mormor var på besøg i weekenden op til, og dagen før dagen havde vi besøg av veninderne til fødselsdag i haven. 17. maj lå lige før pinsen, så vi fik ordnet fri om fredagen, og tog så til Danmark efter vi havde fejret 17. maj. Vi har fejret 17 med gode venner heroppe alle år, og i år ingen undtagelse. En hyggelig morgen som blev krydret med pakning af bil. Delatage i, og se “barnetoget” i byen. Hjem og pakke videre mens Ellen fik lur, og så til eftermiddagshygge og mad hos og med fantastiske mennesker. Danmarksturen indeholdt blandt andet fejring af Erik igen. Det blev også til en fejring af Jørgen, og det var virkelig hyggeligt at møde alle de skønne mennesker der var med.

Erik 4 år

17.Mai 2018

Når vi kigger i kalenderen, hvad den nærmeste fremtid byder på, så skal brian deltage i et EX-raid for de som ved hvad det er. Der står “arbejde” på langt de fleste dage – så vi forsætter at tælle ned til årets sommerferie. Vi får snart besøg af familien fra Aalborg. Der skal nok soves i telt når vi dobler antallet av beboere på etagen 😉 Samme sker når vi ugen efter får besøg af familien fra Haarby (Skanderborg). Vi glæder os virkelig meget! Nu har vi muligheden for at varte jer lidt op som gæster hos os. Ofte er det os som lige kan bruge en overnatning før vi skal med færge til Norge, eller som lige er i nabolaget og vil kigge forbi. Vi glæder os til i kommer. Har i plads i bilerne, så bare gi besked. Vi kan nok finde noget i kan fylde dem op med. Rugkerner, kaffe, havregryn, pålægschokolade, diverse meltyper, vaskepulver… Vi skal nok fylde jeres biler op, hvis ikke i klarer det på egen hånd. Hvis vi skal dele vores erfaring: Er der plads, har man nok glemt noget 😉

Pusteblomst

Familien Aagaard Nielsen

Kort efter får vi selv ferie, og vi tager som sædvanlig til Danmark. I år går turen til Jyllands østkyst/Saksild Strand. De som kunne finde på at svinge forbi kan bare ta kontakt. Det ville da være vildt hyggeligt. Hvis nogen vil med i Kattegatcentret eller i den økologiske have, så gi lyd, så ser vi om ikke vi kan få det planlagt sammen. Udover det skal vi bare holde F-E-R-I-E! Ja, og pottetræne, hvis Ellen er interesseret i at det skal være nu. Vi skal i hvert fald gøre vores til at hun skal smide bleen her til sommer. Efter ferien har Malene fødselsdag og Brian skal på studietur til København i et par dage. Mon ikke vi kommer med et lille indlæg før vi kommer helt så langt.

Lidt om det vi fordriver tiden med – er der andre som vil dele, så send en mail eller fang os på Skype (weekend morgen er klart at foretække).

Vi glæder og til snart at være sammen med en masse godt-folk fra det danske land.

Ha det!

Ellen og Malene leger

Ellen og Erik, maj 2018