Sommerferie i Danmark

Hej!

På denne sidste dag af vores sommerferie, vil vi lige kort opdatere bloggen. Vi har mødt mange i løbet af vores sommerferie, og det har været alle tiders!

I et par dage før ferien har vi arbejdet på en sandkasse til Erik, og den stod færdig til første weekend i ferien. Det gav jo en fin anledning til at invitere søde mennesker til indvielse af sandkasse. Og vejret var jo strålende, så ferien startede godt.

Indvielse af sandkasse

Indvielse af sandkasse

Indvielse af sandkasse

Indvielse af sandkasse

Vi kunne lige nå at få hældt vores hyldeblomstsaft på flasker før vi skulle med færgen mandag aften – JA, vi fandt én hyldebusk, og det har givet os dejlig sommer saft. Bilen godt pakket! Og så var vi klar til ferie.

Vi plukker hyldeblomster

Vi plukker hyldeblomster

Færgen viste sig at skulle blive en gyngende affære. Erik sov heldigvis fra det, men ikke Malene. Og hun havde i tillæg ofret sin dyne, for at Erik ikke skulle slå hovedet ind i kanterne på sengen, så det blev en kølig og meget lang nat. Vi var lidt overraskede over at Erik bare sov fra det, og han var i fint humør da han vågnede. Men på turen mod Aalborg, viste det sig at han desværre var blevet påvirket at den gyngende tur, og det resulterede i opkast to gange inden vi ankom i Vester Hassing. Vi havde lånt os til et hus i Vester Hassing – og mange tak til Sanne og Kåre. Vi tog et par timers pause inden vi kørte afsted mod Aalborg. Da Erik blev dårlig igen i udkanten af Aalborg også, besluttede vi at finde barnevognen frem, og dele os op. Brian kørte bilen ind til Aalborg, og Erik og Malene gik så derind – og derfra gik det meget bedre.

På denne, vores første rigtige feriedag, havde vi en aftale med Laura og Søren. Vi skulle ind og se og høre om Musikkens Hus i Aalborg, efterfulgt af aftensmad. En rigtig hyggelig dag blev det trods alt, og i Musikkens Hus der blev øvet trappe-gang og akustik. Og Erik gav sin kompliment til kokken (Laura) ved at spise godt af wok-retten. Nu var det heller ikke så meget der var blevet i maven i dagens løb, så det var nok tiltrængt også.

Søren, Erik og Malene i Musikkens Hus

Søren, Erik og Malene i Musikkens Hus

Dagen efter tog vi på babybesøg hos Anton, Lisbeth og Brian. Vi fik hilst på søde Agnes, og vi havde nogle hyggelige timer hos dem. Bl.a. Smagte Erik jordbær for første gang, det var en meget stor succes.Turen gik mod Vester Hassing igen da det blev Eriks sengetid.

Torsdag stod på ZOO. Vi fik selskab af familien Rosenbeck Gøgh – altid dejligt selskab! Vi fik set de sjoveste dyr af mens Erik var vågen og oplagt – ikke at han egentlig synes at dyrene var vildt spændende endnu – men han synes det var fedt at gå rundt omkring derinde og jage fugle.

Aalborg ZOO

Aalborg ZOO

Aalborg ZOO

Aalborg ZOO – Eriks første selfie

Fredag satte vi kursen mod Skagen. Weekenden skulle bruges på Skaw-dysten som startede med en sprint i Skagen by først på aftenen. Vi klarede det rigtig fint. For de som vil, så kan man se resultaterne på skawdysten.dk. Brian løb H21M og Malene tog Turist 1 klassen. Alt i alt så gik det orienteringsmæssigt ok. Malene havde kæmpe bom både fredag og lørdag, men klarede sig lørdag ganske godt. Søndag var klit-terrænet alligevel lidt vanskeligt…eller Malene troede hun kunne noget, men kunne så tydeligvis ikke helt alligevel, og så tog det lidt længere tid. Men hun gennemførte alle dage – mere end man kan sige om Brian, der søndag glemte at finde en post. Han havde ellers løbet som 2. bedste om lørdagen og havde et rigtig fint løb søndag også. Og han indså først efter målstregen, da han evaluerede med en anden løber, at han havde misset en post – og så bliver man jo lidt ærgerlig.

Turen til Skagen bød også på Eriks første overnatning i telt – og det gik rigtig fint. Han havde under hele ferien vågnet en gang midt på natten, og det var heller ingen undtagelse her, men han faldt hurtigt til ro igen – uden at vække hele campingpladsen 😉 Erik er jo en morgenfugl, så vi var oppe fra før 6, og tullede rundt på campingpladsen, og fik sagt “hej” til alle de morgenfriske på pladsen. Erik har fundet ud af at når man hilser på andre, så hilser de tilbage (oftest), og det er nu engang morsomt at observere. Vejret holdt tørt, og det har nok haft lidt at sige i forhold til den succes det har været at ligge i telt med Erik – det var i hvert fald noget lettere end hvis det havde regnet hver dag. Ellers blev der spist på fiskerestaurant  (som man jo gør i Skagen), spist is og hygget til den store guldmedalje. Altid dejligt at gense de hyggelige folk i Aalborg klubben.

Vi har ikke været gode til at få taget billeder på vores tur, så her er hvad vi har – billeder af Sander og Erik 😉

Eriks første overnatning i telt

Efter Eriks første overnatning i telt – kl. 5.32

Erik og Sander

Erik og Sander

Da vi var kommet i mål søndag kørte vi mod det vestjyske, hvor vi havde lånt os til et sommerhus af Brians faster og onkel. Vi skulle holde pitstop i Solbjerg for at hente nøglerne, og det viste sig at være et kærkomment stop. Det var ikke så interessant at være Erik på bagsædet, og underholdningen var bare ikke god nok til sidst. Så vi var heldigvis velkomne til at blive et par timer, så vi kunne køre videre når det passede med Eriks sengetid. Det var skønt at ankomme til sommerhuset, og den næste uge skulle vi ikke ud og køre langt 🙂

Brian og Erik

Brian og Erik

Der var planlagt en masse besøg, og der kom også lidt ekstra udover det, men det var en rigtig dejlig uge, hvor der også blev tid til at slappe af og gå ture ved stranden. Strandturene bød mest på at gå ned til vandet, og sørge for at Erik ikke løb efter bølgerne når de gik ud af – han var meget fascineret. Lørdag havde Michael og Brian besluttet at de skulle ud og dyppes, men vejret viste sig dog at være mere blæsende end behageligt var, og da vi kom til toppen af klitterne, fik vi en sandstorm i hovedet. Det var ikke forsvarligt at bade i det vejr, så det blev til at de stillede sig i vandkanten, og lod bølgerne regne ned over dem – ja, så høje var bølgerne. Men det blev en kort tur ved vandet den dag.

Erik ved stranden

Erik ved stranden

Erik og Brian spiller diskgolf

Erik og Brian spiller diskgolf

Malene og Erik ved Hawet

Malene og Erik ved Hawet

Efter en dejlig uge i sommerhus, var tiden nu kommet til stille og roligt at komme nordpå. Vi tog forbi Bramming for at aflevere nøgler. Dagen efter tog vi til Aalborg, hvor Laura havde lånt os hendes lejlighed, så ikke vi skulle køre alt alt for tidligt for at nå færgen i Frederikshavn – så det her var helt perfekt. Så en lang, men egentlig helt ok sejltur, og så var vi hjemme igen. Hjemme er nu engang rigtig rigtig godt. Vi har bare haft nogle helt stille og rolige dage hjemme, og nu prøver vi at gøre os klar til hverdagen der venter på os alle i morgen.

Om en måned starter Erik i børnehave, så der kommer nok et lille indlæg til den tid.

Ellers ikke så meget mere fra os for denne gang.

Fortsat go sommer derude (selvom det ikke helt føles sådan på en regnvejrsdag som idag) 🙂

Ha det godt!