Åhhhh, det var så den barsel

Hej

Så synger Malenes barsel på sidste vers – allerede på mandag starter hverdagen igen for hende. Brian derimod kan se frem imod 14 ugers dejlig barsel. Så mon ikke han håber på et dejligt forår, så de kan komme en masse ud og opleve både naturen og ta på bondegårdsbesøg.

Der er gået noget tid siden vi skrev sidst, og det er ganske bevidst. Ellen har skullet igennem en nyreoperation, og vi ville skrive når den var godt overstået. Både for at alle som kender til den, og de som ikke vidste hun skulle det, kan få en bedre og mere fyldig fortælling om denne.

Den er nu vel overstået, og Ellen er frisk som en havørn. Vi skal de næste 14 dages tid tænke på hvordan vi løfter hende, og hun har ikke lov at sidde op i 90 graders vinkel. Men når vi ser på hende, og hvordan hun bevæger sig, så har hun det rigtig fint.

Historien sådan “kort” fortalt: Da Malene bliver skannet første gang i sin 20. graviditetsuge, ser de noget unormalt med den ene nyre. Der er væske ophobninger i den. Vi får ganske hurtigt at vide, at det ikke nødvendigvis er noget alvorligt, og at det er meget almindeligt at have en fejl i nyrerne. Vi får besked at vi vil blive ringet op af Rigshospitalet dagen efter med tid for hvornår vi skal komme derind (muligvis samme dag). Det var rigtig nok. Vi får tid senere på dagen, og vi kommer der ind til en “nyreekspert”. Han bekræfter det vi fik at vide, og vi skal ind til opfølgninger hver måned. Både for at sikre os at den friske nyre fortsætter at være frisk og følge udviklingen med den “syge” nyre. De kalder det en multisystisk nyre. Han fortæller rigtig fint om det han ser, og at der muligvis er lidt funktion i nyren, men at han ikke kan sige mere end det. Når først Ellen er født, vil hun blive skannet med ultralyd og komme til flere undersøgelser for at se om/hvordan nyren fungerer. Vi er begge helt rolige omkring situationen da vi går fra Rigshospitalet.

Aftenen før operationen

Aftenen før operationen

Da Ellen bliver født og vi er på barselshotellet, bliver der fulgt godt op på om Ellen tisser. Det gør hun, så det er meget godt. På 3. dagen bliver hun skannet, og de ser akkurat det, som de så på hende, på min sidste kontrol inden hun blev født. Den friske nyre er helt fin, og den syge nyre har 2 anlæg med urinleder og det hele. Denne urinleder har en pose nede i blæren som ikke skal være der, og den blokerer lidt for passagen af urin videre ud. Vi kommer i de efterfølgende måneder til flere kontroller og undersøgelser. Ellen har det strålende, og det er ikke til at mærke på hende at hun har noget med den ene nyre. Undersøgelserne viser at der er funktion i begge nyrer, men ingen funktion oppe i det ekstra anlæg. Den friske nyre står for 70% af arbejdet og den syge nyre står for 30%. Der er i tillæg til det refluks af urin, der kommer lidt retur op mod den friske del af den syge nyre. Der kan være ganske stor infektionsrisiko her. Det er besluttet at hun skal opereres. Hun skal have fjernet det ekstra anlæg af nyren, og så meget af den ekstra urinleder de kan få med – det er den der har posen nede i blæren. Den vil så klappe sammen så urinen kan passere ud uden forhindringer, og forhåbentligvis vil refluksen aftage med tiden.

2 døgn efter og hun er mere sig selv igen

2 døgn efter og hun er mere sig selv igen

Onsdag i sidste uge blev Ellen og Malene indlagt (for fjerde gang! 1. gang aflyst pga. RS virus, 2. gang aflyst pga. andre akutte patienter der optog pladsen på operastionsstuerne, 3.gang aflyst pga. falsk krup/falsk stubehoste), operationen var planlagt til om torsdagen. Denne gang var hun frisk, der var ingen akutte patienter der kom ind, og NU er det så vel overstået. Ellen og Malene kom hjem i mandags efter 5 dage på hospitalet, og i kan tro Erik og Brian glædede sig.

Erik fik holdt sin 3. års fødselsdag på sygehuset, og fik lov at køre på den store traktor. Vivi og Michael var på besøg til fødselsdagen, og han nød virkelig at have besøg. Han havde en skøn fødselsdag.

Lidt speciel fødselsdag for Erik i år :) Han tog det flot

Lidt speciel fødselsdag for Erik i år 🙂 Han tog det flot

2 dage efter er hun frisk nok til at ligge og krybe rundt og lege igen - impornerende altså :D

2 dage efter er hun frisk nok til at ligge og krybe rundt og lege igen – imponerende altså 😀

Pilfinger er på farten igen 5 dage efter

Pilfinger er på farten igen 5 dage efter

Dejlige unger

Dejlige unger

Vi har det alle sammen strålende!

God weekend. Ha det godt 🙂