Påsken ovre – Så er der bare ventetiden tilbage ;)

Hej Alle

Vi kom godt til Danmark, og godt hjem igen – begge to. Det blev ikke til nogen familie forøgelse i Danmark, så nu kan lægerne i Norge være rolige igen. Malene har en aftale med baby om, at han skulle vente til efter påske, og egentlig gerne til det bliver Maj måned med at vise sig frem – så det ville jo ikke blive noget “problem”. Men der blev pakket til at det kunne ske – det havde vi lovet lægen.

Vi ankommer til Danmark onsdag ved middagstid. Klar til den store rundtur rundt i det danske land.

1. stop bliver Aalborg og et besøg hos Malenes gamle arbejdsplads, Bilka. Her skal tankes op på mel, øl og pålægschokolade, og se hvilke af de gamle kolleger som er på arbejde denne gang. Bodil er der! Yay, hun har altid haft fri når vi har været på tur. Dejligt gensyn 🙂 Hanne må vente til næste besøg, hun havde lige fået fri. Måske vi er så heldige at de begge er der når vi kommer 3 mand på tur 😉

Vi vender snuden sydvest over mod vores 2. stop – Borris. Jørgen er ved at gøre klar til aftensmaden. Vi var blevet spurgt om, hvad vi kunne tænke os på menuen, som vi måske ikke får så ofte i Norge. Medister og hamburgerryg var ønskerne, og minsandten om ikke vi får begge ønsker opfyldt under vores besøg:)

Vi får besked på, at morgenmaden næste dag først bliver kl. 9.30, for der kommer der nogen der gerne vil hilse på. 1. plan var at komme til Borris torsdag ca. kl. 10. Men da Malene jo er blevet sygemeldt med besked om at holde sig i ro + anbefaling fra lægen om at tage en hurtigere færge, så fik vi ændret billetten til ankomst onsdag. Næste morgen prøver vi at gætte ud fra opdækningen hvem der kommer på besøg – det var ikke helt nemt, men Malene kom tæt på. Mona og Jørgen havde arrangeret, at Ida, Vivi og Michael kom til påske-morgenmad. Det var en rigtig hyggelig dag, og dejligt også at få hilst godt på dem.

Fredag formiddag vender vi så snuden mod syd øst, med destination Vojens. Dagens plan er rolig hygge, og om aftenen skal vi til ishockey. Vojens (SønderjyskE) har endnu engang fundet vej til finalen, og da den står på lige da vi kommer – så har Vivi sørget for billetter til os til den 7 og sidste kamp, det var meget pænt gjort, og Malene får Thorbjørns bestyrelsesplads, så hun kan sidde ned – det var også meget pænt gjort. En temmelig stor del af Malenes familie går op i ishockey og holder med hjemmeholdet, og de var mødt talstærkt op, så dem fik vi også hilst på inden kampen – dejligt gensyn med en masse vi ikke har set i efterhånden lang tid. Det er mange mange år siden at vi har været til ishockey, og sikke en stemning der var – helt fantastisk! Målene kom som perler på en snor – det var flot hockey og det resulterede i en næsten sikker sejr til Vojens. Vi faldt omkuld på sofaen efter dejlig aftensmad som Ina havde klar da vi kom tilbage.

Klar til ishockey

Klar til ishockey

Ishockey i Vojens

Ishockey i Vojens

Ishockey i Vojens, nationalsang

Ishockey i Vojens, nationalsang

Dagen efter havde Thorbjørn og Ina arrangeret frokost på campingpladsen, hvor de holder til, og havde inviteret Malenes farmor, Hanne, med. Så dejligt at se hende igen! Vi er i Bramming påskedag, så skulle ikke med til påske-morgenmad hos Malenes familie, så det var rigtig dejligt at få hilst på en del af familien fredag og lørdag. Vi havde en dejlig rolig dag på campingpladsen. Hygge, go mad og en tur på stranden. Herligt!

Hanne og Malene slapper af i solen

Hanne og Malene slapper af i solen

Brian og Thorbjørn sætter vindskærm op

Brian og Thorbjørn sætter vindskærm op

Brian slår smut

Brian slår smut

På stranden med Ina og Thorbjørn

På stranden med Ina og Thorbjørn

Malene finder sten

Malene finder sten

Lørdag efter aftensmad, på turen mod Bramming, har vi aftalt et pitstop hos Vivi & Michael i Branderup. Vi har hørt meget om den store ombygning de har haft gang i, og set billeder på Facebook. Nu var planen at besøge deres hjem, og se det hele sådan rigtigt 🙂 Skønt sted de har sig derude “på landet”.

Søndag skulle Gurlis 60 års fødselsdag fejres. Det skulle fejeres med hele familien og naboer på skovpavillonen i Holsted. Forholdene var ikke helt optimale eftersom Gurli har været en del syg i tiden op til festen, lægerne er stadig ikke helt sikker på, hvad der er galt, men de formoder der måske er tale om en boldprop i hjernen.

Så søndag morgen kørte Brian og Lone ind på sygehuset for at hente Gurli, mens Jens Peter og Malene kørte til Holsted for at modtage gæsterne. Så da fødselaren ankom med sine unger var næsten alle gæster på plads. Det blev en rigtig hyggelig dag, hvor Gurli klarede det rigtig godt, og efter nogle rigtig hyggelige timer blev hun kørt tilbage til sygehuset.

Fødselsdagsbarnet

Fødselsdagsbarnet

Om aften kørte vi sammen med Lone og Jens Peter ind til Gurli på sygehuset, og vi fik vendt dagens begivenheder inden vi sagde godnat. Gurli har fået det en del bedre i løbet af denne uge, og hun har fået lov til at komme hjem i denne weekend.

Mandag gik med at komme tilbage til Strømmen, det var lidt en hård tur, mest fordi da vi skulle have pause på færgen var den fuld med unge håndboldspillere som have været til cup i Frederikshavn i Påsken. Vi kom dog godt hjem, uden at skulle gøre brug af den seddel vi havde med, hvor numrene til diverse fødeafdelinger var nedskrevet.

Brian. Vi er på vej hjem igen

Brian. Vi er på vej hjem igen

I ugen efter påske har vi haft helt fantastisk forårs vejr her i Norge, og vi har fået klaret en masse ting som vi gerne ville have på plads inden to bliver til tre. Vi har fået købt en tagboks, altanmøbler, blomster og en ny cykel. Ud over det har Malene været til en ny symaskine kørekorts eksamen og har bestået med stil. Herefter kommer en lille fotomontage af dette, og så en “reklame video” af vores nye cykel.

Vores nye flag og blomster

Vores nye flag og blomster

Brian samler havemøbler

Brian samler havemøbler

De nye havemøbler

De nye havemøbler

Malenes sy prøve, et tæppe til autostolen

Malenes sy prøve, et tæppe til autostolen

Brian slår plænen

Brian slår plænen

Ha det godt derude!

Der går baby i den i det lille hjem

Hej til alle rundt i verden som følger vores eventyr

Så er en lille up-date ved at være på sin plads. Ikke at der som sådan er sket så meget, men mange ønsker mest af alt at høre om, hvordan det går med os (Malene og baby), og om vi (Brian og Malene) er ved at være klar til at baby skal komme til verden. Og så kan vi jo så på samme tid kigge lidt tilbage i kalenderen og fortælle om, hvad vi ellers har foretaget os…når det ikke handler om baby 😉

For at blive klar til baby, så er det nogle ting i det lille hjem der skal justeres lidt til, og for efterhånden længe siden begyndte vi projekt badeværelse. Og det er omsider blevet helt færdigt, så nu kan vi dele resultatet med jer alle – for det er blevet ret godt synes vi. Brian har været en super handyman, og har lavet det hele selv – bare med en støttende hånd og supplerende spørgsmål i forløbet fra Malene.  En tak skal nok lyde til diverse andre, for at yde bistand med hjælp til, hvordan små udfordringer kunne løses.

Malene kan så så meget andet. Hun er for eksempel smadder go til at vaske bil 🙂

Brian laver badeværelse

Brian laver badeværelse

 

Brian laver badeværelse

Brian laver badeværelse

 

Brian laver badeværelse

Brian laver badeværelse

Inden vi gik i gang med badeværelset, havde Brian et ønske om at lave en pusletaske…selv – og ja, det kan han godt. Han er nok den, der er bedst af os herhjemme til at lave sådan noget. Det skulle have været en hemmelighed for Malene, men hun gættede det allerede inden han var gået i gang, at han nok ville lave sådan en selv. Så i stedet blev det et fælles projekt. Malene mente godt at hun kunne sy ligeud 🙂 Så hun fik lov at prøve sig med selve “madrassen” til tasken. Hun fik lavet en fin stofpose til det her skumgummi, men vi besluttede efterfølgende at sy posen i voksdug, for at den skal kunne tørres af. Brian må nok egentlig være den, der skal have æren for det fine arbejde. Malene var god til at stille relevante (og nok også andre) spørgsmål, så ikke der blev lavet fejl. Det gik i hvert fald godt. Resultatet er vi i hvert fald blevet godt tilfredse med.

Brian i gang med posen til pusletasken

Brian i gang med posen til pusletasken

Puden Malene lavede

Puden Malene lavede

Brian arbejder

Brian arbejder

Brian er i øvrigt blevet flot klippet og har fået skægget studset siden billederne her er taget 😉

Imens det herhjemme handler meget om baby-forberedelse, så tog vi en pause midt i Marts. Vi tog på en dejlig tur op i fjeldene ved Sjusjøen. En tradition vi har med de skønne folk fra AOK. Det varierer lidt med mængden af deltagere, men det er ALTID hyggeligt. Og sådan var det også i år!

Sneen var forsvundet fra Strømmen, men vi havde hørt at der ville være masser af sne ved Sjusjøen. Vi er lidt skeptiske da vi kører afsted. GPS’en siger, at der er 20 min tilbage til ankomststedet, men der ligger ikke nogen sne af betydning. Det kom så…lige pludselig…der var MEGA meget sne.

Sne i massevis!

Sne i massevis!

Vi kom først, og Malene havde tilbudt at lave mad den første aften, så de danske tilrejsende kunne få lidt at spise når de kom. De ankom til en lun hytte og dejlig suppe. Alle var klar til nogle dejlig dage i sneen. Malene havde nok indset at det ville blive begrænset med ski fra hendes side, men forsøges skulle det, men ikke den første dag. . Claus, Helle, Andreas, Mikkel og Brian tog på formiddagstur og Malene bagte imens en deeejlig kage som kunne nydes alle de efterfølgende dage. Der er som regel to ture på en dag, og imens de andre gik på ski, kunne Malene holde hytten lun, og hygge sig med en slægtsforskningstekst med der skulle tydes. På 2. dagen tog flokken afsted på ski igen, og Malene ville bare tage en lille tur alene, for at se hvordan det ville gå. Erfaringen fra tidligere tur var at det bare skulle være fladt. Og eftersom det er fladt og går nedad uanset hvilken retning man tager fra hytten, så var hendes plan at køre til det gik lidt nedad, for så at vende om, og se om det gik an at gå opad. 1. forsøg endte med at skiene måtte af indtil hun kom op igen…og bakken var ikke engang særlig stor. Hun tog tilbage til hytten, og lagde ny voks på. Gjorde det samme igen, men med samme resultat. Det var lidt for hårdt for formen, at skulle bukke sig ned for at tage ski af og på for at komme op ad de små bakker, så hun kapitulerede, og erkendte at det ikke var i år hun kom ordentlig på ski. En dag tog flokken på en tur, hvor de kom forbi toppen af alpinbakken ved Sjusjøen. Her ligger en lille cafe, hvor de serverer kanelboller og varm kakao. Den del kunne Malene godt være med til, så hun tog skiliften til toppen, og mødtes med de andre. Det var nogle rigtig hyggelige dage i hytten.

Flokken på vej på tur

Flokken på vej på tur

Morgenhygge før alle er oppe

Morgenhygge før alle er oppe

Malene på ski. Hun fik bare nydt udsigten :)

Malene på ski. Hun fik bare nydt udsigten 🙂

Sne ved Sjusjøen

Sne ved Sjusjøen

Brian har altid ekstra energi, og fik skrabet lidt sne

Brian har altid ekstra energi, og fik skrabet lidt sne

Da vi kom hjem, hang der noget på døren til vores hjem. Tak Stinne for tanken 🙂 og selvom de havde hængt der nogle dage, så var de stadig rigtig flotte, og vi nød buketten i mange dage.

Fin buket fra Stinne

Fin buket fra Stinne

Fin buket fra Stinne

Fin buket fra Stinne

Fin buket fra Stinne

Fin buket fra Stinne

Vi har været til en kontrolscanning i marts måned, hvor der lige skulle tjekkes op på, om nogle små ting havde rettet sig lidt til. Ikke noget alvorligt. Der er bare noget der ligger i vejen for at baby kan tage “hoveddøren ud til verden”, så det bliver der fulgt lidt op på. Lige nu er vi spændte på den sidste scanning vi skal til snart. Her skal en læge vurdere, hvordan det hele ser ud, men som det er nu, bliver baby født ved planlagt kejsersnit. Mere om det kommer senere – når vi er blevet klogere. Så måske bliver det hele afklaret meget snart.

Men allerførst kommer påsken. Vi skal en smut til Danmark alle dagene. På familie rundtur og for at fejre Gurli, der netop er fyldt 60, og samler hele familien til fest. Vi glæder os til at komme på besøg rundt i det danske land.

Det er samtidig starten på Malenes barsel, så der er slet ikke så længe til 2 bliver til 3. Vi glæder os meget til at begynde et nyt kapitel i vores eventyr.

Malene, april 2014

Malene, april 2014

Malene, april 2014

Malene, april 2014

Passende at opdatere med lidt billeder af den voksende mave

Ha det godt derude 🙂