“På en grøn grøn grøn grøn bakke bakketop, jeg så…”

Hej Alle

Nu er vi alle 4 ankommet Skanderborg og har fundet os til rette på et dejligt sted, på en bakketop, i udkanten af Skanderborg (læs: Stilling, men men…). På en bakketop er det i hvert fald, og der er altid modvind. Indtil nu har der været regnvejr næsten hver dag, et par dage kom der faktisk sne, men ikke rigtig noget af betydning. Velkommen tilbage til Danmark! På dagen hvor sidste hånd skal lægges på indlægget har vi faktisk haft nogle dage med flotte forårs temperaturer og vi har deltaget på vores første træning med Horsens OK. Det er også blevet til en omgang bålhygge, hvor vi fik hilst på nogle af vores nye naboer og gadebeboere.

Sådan lidt mere udførlige fortællinger herunder 😉

Vi ankom alle 4 om søndagen den 20. januar, vi fik nøgler og tømte så ellers bilen. Morfar kom kort tid efter og havde lidt møbler med vi kunne bruge i ventetiden og den køjeseng vi havde lovet børnene når vi skulle flytte. Morfar havde også lamper og andre meget praktiske ting med, og det var vel tilpas heldigt når nu vi ikke selv havde tænkt så langt. Brian skulle tilbage til Norge om mandagen og Malene skulle en tur til Aarhus, så vi havde kaldt på forstærkninger, og lettere forsinket pga vejarbejde kom Moster Vivi, Onkel Michael og fætter Magnus og underholdt og passede Erik og Ellen. Tirsdag eftermiddag skulle så flyttebilen komme, men mandag kom beskeden at en flyttemand havde glemt sit pas, og han kunne ikke rejse. De ville i stedet komme en dag senere. Om onsdagen ringede Brian og fortalte at de ikke fik plads til hele flyttelæsset og han var blevet bedt om at prioritere det resterende. Vi var noget chokeret, for vi havde fået beskeden at der skulle være mere plads i flyttebilerne end det som var forventet at vi skulle bruge. Men hvad kunne vi gøre ved det. Vi ved ikke hvordan man bedst pakker en flyttebil (antog vi), men da flyttefolket sagde at den var fyldt, var halvdelen af højden bare luft. Onsdag kom Bedstefar og Agnes midt på dagen, og da flyttebilen kom lettere forsinket sad Agnes i vinduet med børnene og Bedstefar hjalp til når flyttemændene fik rodet lidt for meget. Det gik stærkt, måske for stærkt. Sikke et rod der var efterladt. Det blev ganske sent før Malene kom i seng den aften.

Flyttelæsset

Flyttefolkene kom en dag for sent, de fik ikke plads til det hele og yndlingsstolen blev ødelagt under flytningen. Det var måske ikke helt drømmestarten på eventyrets næste kapitel, men sådan starter kapitlet nu engang, og vi skal nok få det bedste ud af det.

Imens Malene, med god hjælp, fik samlet møbler og tømt flyttekasser sad Brian helt mutters alene i en tom lejlighed i Norge. Han skulle få 10 dage til at gå, før han kunne flytte til det danske. Han skulle lige have gjort sit studie færdigt. Var vel nok lidt kedeligt, og selvom der nu var alle muligheder for at sove til længere end kl. 6 om morgenen, så var det jo alligevel ikke sådan det gik. Han havde arrangeret en fest halvvejs, været lidt rundt omkring hos familier som har været en del af vores norske eventyr og været flittig med sit studie. Han og gruppens eksamen gik rigtig godt og endte med en flot B’er.

Brian kom sent aften den 31. januar, og børnene skulle begynde i børnehaven dagen efter. Malene og børnene havde været på besøg 2 dage tidligere i ugen, så de var forberedte, og vi havde en plan, og så endrede vi lidt i den efterhånden som dagene gik. Erik var klar til at være alene i børnehaven allerede fra om mandagen, og ville ikke med hjem når Malene og Ellen tog hjem. Ellen har startet lidt blidere ud, men er faldet godt ind i vuggestuegruppen og bliver bedre og bedre kendt med den nye hverdag. Nu er begge trygge i de nye omgivelser og fjoller rundt og hygger sig.

Brian er faldet godt til i sit arbejde og både han og hans kolleger har fået set hinanden lidt an, og de er kommet helt på samme bølgelængde. Malene er stadig ledig og klar til at tage fat når den rigtige arbejdsgiver får øjnene op for hvilken ressource der ligger for øjnene af dem.

Så ja, alt i alt går det helt fint hos os.
I den nærmeste fremtid kommer der lidt andre praktiske opgaver med at købe bil (nu: den er købt), finde opbevaringsrum til alt det vi ikke sådan står og skal bruge (nu: er på plads). Få samlet det sidste møbel (tjek), og ellers komme helt på plads, så vi slipper alt flytterodet som er stuvet ind i hjørner, bag døre og under trappen (done done). Og ja, Malene ser efter arbejde, der fanger interessen, skriver ansøgninger og prøver ellers på bedste vis at overholde de krav, regler og forpligtelser der følger med som ledig. Skal jo ikke være ledig længere end højest nødvendigt. Det er i hvert fald en god øvelse det der med at reflektere og skrive en masse ned. Når man i 6 år har brugt norsk tastatur ved PC’en så tager det lige et par dage fær Æ og Ø tasterne sidder rigtigt i fingrene igen.

Vi have inviteret alle på vejen til bålhygge for 14 dage siden. Invitationen var tegnet på vejen med kridt, og der var en del der fik det med sig og dukkede op. Vi vidste ikke helt hvordan danskerne forholder sig til en løs invitation, så vi havde lidt pølser, brød og skumfiduser som vi kunne stege på bålet. I Norge når vi gjorde samme stunt, dukkede alle op med madkurve og pølser i lange baner, så ville det blive det samme nu? Vi var forberedte på begge dele. De kom alle uden pølser – så sådan gør man i Danmark. Vi havde lovet Erik og Ellen pølser på bål og skumfiduser, så vi hev alt op vi havde i køleskabet, og så blev det da en pølse til hver og skumfiduser. Næste gang er vi forberedte. Det var super hyggeligt, og der bor mange hyggelige folk på vejen. Hvor heldige kan man være.
Erik finder en god legekammerat i drengen som bor overfor. De har haft deres første play date og der kommer nok mange flere. Næste mål må blive at finde ud af hvor mange på vejen som spiller brætspil, så vi kan få støvet kasserne lidt af.

Sidste weekend var til vores første lørdagstræning med Horsens OK. Det blir godt. Brian fik lov at løbe en A kort og Malene gik med børnene på en C-bane. Med Ellen i bærerygsækken blev det ganske god motion for Malene også. Brian måtte konstatere at løbeformen er lidt langt væk, men han har sat sig et mål om at få løbet lidt mere, så det kommer nok hurtigt tilbage. Malene fik snørret løbeskoene idag, og nød det dejligt forårsvejr i naturområdet Anebjerg som ligger næsten uden for døren.

Der var et rådyr

Vi skal nok ligge et par billeder op af vores nye hjem når vi har fået alt rodet væk. Indtil da må i nøjes med indlægget her, eller komme til kaffe eller frokost en dag det passer ind 🙂

Ha det godt derude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *