“På en grøn grøn grøn grøn bakke bakketop, jeg så…”

Hej Alle

Nu er vi alle 4 ankommet Skanderborg og har fundet os til rette på et dejligt sted, på en bakketop, i udkanten af Skanderborg (læs: Stilling, men men…). På en bakketop er det i hvert fald, og der er altid modvind. Indtil nu har der været regnvejr næsten hver dag, et par dage kom der faktisk sne, men ikke rigtig noget af betydning. Velkommen tilbage til Danmark! På dagen hvor sidste hånd skal lægges på indlægget har vi faktisk haft nogle dage med flotte forårs temperaturer og vi har deltaget på vores første træning med Horsens OK. Det er også blevet til en omgang bålhygge, hvor vi fik hilst på nogle af vores nye naboer og gadebeboere.

Sådan lidt mere udførlige fortællinger herunder 😉

Vi ankom alle 4 om søndagen den 20. januar, vi fik nøgler og tømte så ellers bilen. Morfar kom kort tid efter og havde lidt møbler med vi kunne bruge i ventetiden og den køjeseng vi havde lovet børnene når vi skulle flytte. Morfar havde også lamper og andre meget praktiske ting med, og det var vel tilpas heldigt når nu vi ikke selv havde tænkt så langt. Brian skulle tilbage til Norge om mandagen og Malene skulle en tur til Aarhus, så vi havde kaldt på forstærkninger, og lettere forsinket pga vejarbejde kom Moster Vivi, Onkel Michael og fætter Magnus og underholdt og passede Erik og Ellen. Tirsdag eftermiddag skulle så flyttebilen komme, men mandag kom beskeden at en flyttemand havde glemt sit pas, og han kunne ikke rejse. De ville i stedet komme en dag senere. Om onsdagen ringede Brian og fortalte at de ikke fik plads til hele flyttelæsset og han var blevet bedt om at prioritere det resterende. Vi var noget chokeret, for vi havde fået beskeden at der skulle være mere plads i flyttebilerne end det som var forventet at vi skulle bruge. Men hvad kunne vi gøre ved det. Vi ved ikke hvordan man bedst pakker en flyttebil (antog vi), men da flyttefolket sagde at den var fyldt, var halvdelen af højden bare luft. Onsdag kom Bedstefar og Agnes midt på dagen, og da flyttebilen kom lettere forsinket sad Agnes i vinduet med børnene og Bedstefar hjalp til når flyttemændene fik rodet lidt for meget. Det gik stærkt, måske for stærkt. Sikke et rod der var efterladt. Det blev ganske sent før Malene kom i seng den aften.

Flyttelæsset

Flyttefolkene kom en dag for sent, de fik ikke plads til det hele og yndlingsstolen blev ødelagt under flytningen. Det var måske ikke helt drømmestarten på eventyrets næste kapitel, men sådan starter kapitlet nu engang, og vi skal nok få det bedste ud af det.

Imens Malene, med god hjælp, fik samlet møbler og tømt flyttekasser sad Brian helt mutters alene i en tom lejlighed i Norge. Han skulle få 10 dage til at gå, før han kunne flytte til det danske. Han skulle lige have gjort sit studie færdigt. Var vel nok lidt kedeligt, og selvom der nu var alle muligheder for at sove til længere end kl. 6 om morgenen, så var det jo alligevel ikke sådan det gik. Han havde arrangeret en fest halvvejs, været lidt rundt omkring hos familier som har været en del af vores norske eventyr og været flittig med sit studie. Han og gruppens eksamen gik rigtig godt og endte med en flot B’er.

Brian kom sent aften den 31. januar, og børnene skulle begynde i børnehaven dagen efter. Malene og børnene havde været på besøg 2 dage tidligere i ugen, så de var forberedte, og vi havde en plan, og så endrede vi lidt i den efterhånden som dagene gik. Erik var klar til at være alene i børnehaven allerede fra om mandagen, og ville ikke med hjem når Malene og Ellen tog hjem. Ellen har startet lidt blidere ud, men er faldet godt ind i vuggestuegruppen og bliver bedre og bedre kendt med den nye hverdag. Nu er begge trygge i de nye omgivelser og fjoller rundt og hygger sig.

Brian er faldet godt til i sit arbejde og både han og hans kolleger har fået set hinanden lidt an, og de er kommet helt på samme bølgelængde. Malene er stadig ledig og klar til at tage fat når den rigtige arbejdsgiver får øjnene op for hvilken ressource der ligger for øjnene af dem.

Så ja, alt i alt går det helt fint hos os.
I den nærmeste fremtid kommer der lidt andre praktiske opgaver med at købe bil (nu: den er købt), finde opbevaringsrum til alt det vi ikke sådan står og skal bruge (nu: er på plads). Få samlet det sidste møbel (tjek), og ellers komme helt på plads, så vi slipper alt flytterodet som er stuvet ind i hjørner, bag døre og under trappen (done done). Og ja, Malene ser efter arbejde, der fanger interessen, skriver ansøgninger og prøver ellers på bedste vis at overholde de krav, regler og forpligtelser der følger med som ledig. Skal jo ikke være ledig længere end højest nødvendigt. Det er i hvert fald en god øvelse det der med at reflektere og skrive en masse ned. Når man i 6 år har brugt norsk tastatur ved PC’en så tager det lige et par dage fær Æ og Ø tasterne sidder rigtigt i fingrene igen.

Vi have inviteret alle på vejen til bålhygge for 14 dage siden. Invitationen var tegnet på vejen med kridt, og der var en del der fik det med sig og dukkede op. Vi vidste ikke helt hvordan danskerne forholder sig til en løs invitation, så vi havde lidt pølser, brød og skumfiduser som vi kunne stege på bålet. I Norge når vi gjorde samme stunt, dukkede alle op med madkurve og pølser i lange baner, så ville det blive det samme nu? Vi var forberedte på begge dele. De kom alle uden pølser – så sådan gør man i Danmark. Vi havde lovet Erik og Ellen pølser på bål og skumfiduser, så vi hev alt op vi havde i køleskabet, og så blev det da en pølse til hver og skumfiduser. Næste gang er vi forberedte. Det var super hyggeligt, og der bor mange hyggelige folk på vejen. Hvor heldige kan man være.
Erik finder en god legekammerat i drengen som bor overfor. De har haft deres første play date og der kommer nok mange flere. Næste mål må blive at finde ud af hvor mange på vejen som spiller brætspil, så vi kan få støvet kasserne lidt af.

Sidste weekend var til vores første lørdagstræning med Horsens OK. Det blir godt. Brian fik lov at løbe en A kort og Malene gik med børnene på en C-bane. Med Ellen i bærerygsækken blev det ganske god motion for Malene også. Brian måtte konstatere at løbeformen er lidt langt væk, men han har sat sig et mål om at få løbet lidt mere, så det kommer nok hurtigt tilbage. Malene fik snørret løbeskoene idag, og nød det dejligt forårsvejr i naturområdet Anebjerg som ligger næsten uden for døren.

Der var et rådyr

Vi skal nok ligge et par billeder op af vores nye hjem når vi har fået alt rodet væk. Indtil da må i nøjes med indlægget her, eller komme til kaffe eller frokost en dag det passer ind 🙂

Ha det godt derude!

Vores eventyr skal begynde på et nyt kapitel

Kære dig som følger med på bloggen

Vi fik aldrig skrevet det dersens indlæg her på bloggen efter vores sommerferie som forventet. Nu er vi godt inde i oktober, og i stedet for at fortælle om stort og småt fra sommerferien, så hopper vi direkte til nutiden, for her er store nyheder at fortælle.

Vores norske eventyr slutter lige “om lidt”. Lidt over 6 dejlige år har vi tilbragt i dette fantastiske land. Nu rykkes teltpælene op fra det norske fjeld og sættes ned i den jyske muld. Brian skal starte i arbejde hos Skanderborg Kommune den 1. februar 2019, så en uges tid før det, vil vi sætte pløkkerne i et sted nær eller i Skanderborg. Det har givet os en del at få styr på her henover julen, men mon ikke vi med lidt planlægning kommer på plads med det meste før januar.

Det er gået lidt stærk. Da beslutningen om “at nu var tiden inde” var taget, begyndte Brian at følge lidt med på jobopslagene i Danmark, og som om det ikke var vildt nok at vi sådan ordentligt begyndte at sætte Danmarksplanerne i gang, så er et af de første jobopslag han finder et, som passer helt perfekt. Ja, altså udover at de gerne ville have ham 3 måneder tidligere end hvad muligt er, så er han et så godt match at de gerne vil vente på ham. 10 dage tog det, så havde han landet sig et super arbejde at tage fat på til februar. Malene har sendt lidt ansøgninger ud for efterfølgende at finde ud af hvad kvalifikationerne hun ligger inde med kan bruges til udover på butiksgulvet. Når nu alle bolde bliver kastet op, så må et af kriterierne være at det fremtidige arbejde ikke indebærer weekendarbejde. Så nu er jagten på den rigtige jobbeskrivelse gået i gang. Der bliver læst en del stillingsopslag for at blive bedre kendt med nye typer af arbejdsopgaver. Så får vi at se, hvad som virker interessant og, hvad hun så eventuelt skal kurses lidt ekstra i for at kunne være kvalificeret til den type arbejde. Det er en spændende process, men også virkelig svært når nu så mange muligheder ligge åbne.

Vi håber at kunne slå os ned i Skanderborg eller i byerne lige øst for. Som udgangspunkt skal Brian kunne cykle på arbejde, så det giver lidt en ide om hvilke muligheder vi har at forholde os til. Men vi gætter på at største delen af læserne her (antager familie og danske venner), synes at alle steder er gode, så længe det ligger i Danmark…øhh Jylland 😉

Tror vi holder blogindslaget til at omhandle dette. Alle andre informationer blegner lidt i sammenhæng med denne 😉

Når nu netværk ofte er det som skaber kontakten mellem mennesker, så er det jo oplagt lige at fyre denne her af: Kender du nogen, eller hører om nogen, som lige har et arbejde som Malene skal informeres om, så send det gerne videre. Vil du eller de høre mere om, hvad hun tænker om sit fremtidige arbejde, eller vil du/de høre mere om hvad Malene er super god til og hvad hun kan bidrage med, til en fremtidig arbejdsplads, så skal du selvfølgelig ikke tie stille. Ikke helt så enkelt med den der kop kaffe man lige mødes over, men så er der heldigvis så mange andre fine muligheder for kontakt – det var mest det med kaffen (Hun er ikke blevet helt så voksen endnu).

Og så de obligatoriske billeder af vores børn 😉

Ønsker jer alle en rigtig god dag

Ha det!

Syden temperaturer i Norge, gæster strømmer til. SKØØNT :D

Godaften derude.

Vi nyder sommerens 2. omgang dejlige varme temperaturer. Og med sommertid får vi også besøg fra Danmark. Vi havde Lone på besøg i ugen som var, og snart kommer besøg fra Aalborg og fra Haarby.

Sommeren er rigtig kommet til Norge, og vi nyder det. Vi læser at temperaturerne i Norge er bedre end ved Middelhavet, og nogle dage kunne vi godt bruge siesta heroppe også. Men når det er for varmt ude, så er det jo heldigt at man arbejder inde. Og når man kommer hjem, kan man jo så prøve om man kan få børnene til at hoppe på trambolinen som er det eneste sted med skygge vi har i haven. De er vilde med trambolinen, så det er ikke altid nogen større udfordring.

Ellen, en varm forårsdag

Vi har anlagt køkkenhave igen i år. Ikke helt så mange forskellige ting i år som sidste år. Så nu bugner der af jordbær, ærter og salat. Snart kommer bønner og gulerødder. Radisserne er på omgang nummer 2. Tomatplanten vokser og vokser og det samme gør alle krydderurterne. Erik mente at rødbederne var klar nu, fordi de stikker over jorden, og Brian blev et kort øjeblik lidt urolig for at Erik faktisk allerede havde trukket dem op – han var alene i haven med en veninde. Og efter weekendens “kunne det ikke være sjovt at fylde en masse sand i badebassinet”, så var uroligheden ikke helt uden grund.

Brian sætter frø

Brian og Erik (og til dels også Ellen) er ofte ude på Stolpejagt, som er en sommerbegivenhed der primært lokker de lidt ældre ud at gå og opleve nye steder i deres lokalsamfund, så er familien (Erik og Brian) helt opslugt af at komme ud og finde “poster” (stolper). Idag (skrivende stund) var Lone og Malene også med, og måske det er fint at det bare er Brian og børnene, som med elcykel har visse fordele i det norske landskab. Malene synes det til tider var noget hårdt – ja, lidt op ad bakke kan man godt kalde det. Ellen synes godt om at sidde i begge cykler, men Malenes med det helt traditionelle barnesæde er ofte at foretrække. Så er det bare op at stå i pedalerne 🙂 Men det var da en fin tur.

På cykeltur

I påsken var vi i Danmark. Som det efterhånden er tradition, blev det med orienteringsløb i 3 dage og efterfølgende påskefrokost i Hoptrup. Vi var på Fanø til orienteringsløb, og måtte finde tålmodigheden frem da vi som så mange andre skulle med færgen sidst på eftermiddagen. Ved ankomst på en campingplads på Fanø blev vi installeret i et pænt koldt SOMMERhus. Radiatoren var ikke noget der kunne varme huset op uden solens hjælp, og da vejrudsigten bød på sne og frostgrader, så blev det en noget kold oplevelse. Det var meget bedre at være ude – der var det jo helt naturligt at det var koldt, så det fandt man lig’som ud af at sådan er det bare. Men når man så gerne vil ind og lige få varmen, så var det ikke helt ligetil. Vi fandt ud at fælleshuset var et godt sted at være, så der var vi når ikke vi skulle sove. Så gik det fint. Vi fik besøg af Bedstefar, Agnes og Lone på stævnepladsen en dag, og der fik de deres debut på børnebanen med Erik. De gennemførte i fin stil. Og Brian gjorde også. Han er ofte blevet drillet lidt med at han ikke har gennført et flerdages løb, men vi fandt jo faktisk ud af at det havde han for nogle år siden. Han var ganske godt tilfreds med egen indsats, når man sådan uden træning og o-løbs rutiner fra de sidste (par) år, alligevel kan holde sig på niveau med klubkammeraterne der løber samme bane. Malene kom også ud, men deltager ikke i selve konkurrensen. Der blev løbet en let bane den første dag, hvor tiden var lidt knap, og en mellemsvær bane på dag nummer 2. På 3. dagen er det en meget bedre oplevelse for børnene, hvis det bare er lidt roligt, og vi ikke skal stresse med at nå det hele. Så selvom det var noget koldt at vente på Brian skulle komme sig gennem sin bane, så er det uasnet bedre end alternativet med tidspres og små-stressede forældre. Påskefrokosten var vildt hyggelig som altid. Erik var så meget i sit es, og han fik familien til at improvisere, da der blev leget politi og røver. Han var SÅÅÅ træt bagefter. Vi have en virkelig dejlig påske!

Hvedagene går. Indimellem har vi et par/eller bare en som kommer forbi til brætspil en aften. Erik har fået en god veninde i pigen som bor i etagen under os, så ind imellem (altid) er der bare fuld fart på, og de går ind og ud mellem hjemmene. De hygger sig virkelig. Av og til ved man ikke helt, hvor mange som er rundt om bordet til aftensmaden, da der sker en del impulsive avtaler. Er der mad nok til Emma? Blir der spurgt, og Emma suser ned og hører om det er ok at hun spiser med.

Erik er blevet 4 ÅR, og blev fejret i flere dage. Han havde glædet sig helt enormt meget. Han husker mere og mere om hvad det hele går ud på, og det trækker godt op i forventningsbarometret. Mormor var på besøg i weekenden op til, og dagen før dagen havde vi besøg av veninderne til fødselsdag i haven. 17. maj lå lige før pinsen, så vi fik ordnet fri om fredagen, og tog så til Danmark efter vi havde fejret 17. maj. Vi har fejret 17 med gode venner heroppe alle år, og i år ingen undtagelse. En hyggelig morgen som blev krydret med pakning af bil. Delatage i, og se “barnetoget” i byen. Hjem og pakke videre mens Ellen fik lur, og så til eftermiddagshygge og mad hos og med fantastiske mennesker. Danmarksturen indeholdt blandt andet fejring af Erik igen. Det blev også til en fejring af Jørgen, og det var virkelig hyggeligt at møde alle de skønne mennesker der var med.

Erik 4 år

17.Mai 2018

Når vi kigger i kalenderen, hvad den nærmeste fremtid byder på, så skal brian deltage i et EX-raid for de som ved hvad det er. Der står “arbejde” på langt de fleste dage – så vi forsætter at tælle ned til årets sommerferie. Vi får snart besøg af familien fra Aalborg. Der skal nok soves i telt når vi dobler antallet av beboere på etagen 😉 Samme sker når vi ugen efter får besøg af familien fra Haarby (Skanderborg). Vi glæder os virkelig meget! Nu har vi muligheden for at varte jer lidt op som gæster hos os. Ofte er det os som lige kan bruge en overnatning før vi skal med færge til Norge, eller som lige er i nabolaget og vil kigge forbi. Vi glæder os til i kommer. Har i plads i bilerne, så bare gi besked. Vi kan nok finde noget i kan fylde dem op med. Rugkerner, kaffe, havregryn, pålægschokolade, diverse meltyper, vaskepulver… Vi skal nok fylde jeres biler op, hvis ikke i klarer det på egen hånd. Hvis vi skal dele vores erfaring: Er der plads, har man nok glemt noget 😉

Pusteblomst

Familien Aagaard Nielsen

Kort efter får vi selv ferie, og vi tager som sædvanlig til Danmark. I år går turen til Jyllands østkyst/Saksild Strand. De som kunne finde på at svinge forbi kan bare ta kontakt. Det ville da være vildt hyggeligt. Hvis nogen vil med i Kattegatcentret eller i den økologiske have, så gi lyd, så ser vi om ikke vi kan få det planlagt sammen. Udover det skal vi bare holde F-E-R-I-E! Ja, og pottetræne, hvis Ellen er interesseret i at det skal være nu. Vi skal i hvert fald gøre vores til at hun skal smide bleen her til sommer. Efter ferien har Malene fødselsdag og Brian skal på studietur til København i et par dage. Mon ikke vi kommer med et lille indlæg før vi kommer helt så langt.

Lidt om det vi fordriver tiden med – er der andre som vil dele, så send en mail eller fang os på Skype (weekend morgen er klart at foretække).

Vi glæder og til snart at være sammen med en masse godt-folk fra det danske land.

Ha det!

Ellen og Malene leger

Ellen og Erik, maj 2018