To besøg, et bryllup og en begravelse. (og en baby)

Siden vi sidst har opdateret jer har det været vinterferie i Danmark, dette kunne vi mærke helt heroppe i Norge, vi var nemlig så beæret at få besøg i to omgange.

Fra den 3-6 feb. havde vi besøg af Sofie. I de dage var der meget stille i lejligheden. Sofie havde mest brug for at slappe af efter nogle meget hektiske uger i Danmark inden hun rejste. Sofie havde spillet med i De Tre Musketerer, et stykke skrevet af Brødrene Price. Så en ferie kom meget belejligt for hende.

Sofie hyggede sig hjemme mens vi drog på arbejde. Det blev til lidt hygge læsning i en bog vi varmt anbefalede. Sofie havde ikke være på ski siden turen på efterskolen, så den ene aften tog Brian og Sofie ud for at se, om hun stadig havde teknikken i benene. Sofie måtte indrømme, at det var noget svære end hun havde forventet. Til hendes forsvar skal det siges at føret ikke var det bedste og, at var meget iset. Generelt har vi ikke haft særlig godt føre for ski på disse kanter i år. På trods af meget sne, har vi ikke haft stabile perioder med frost.

Sofie på ski

Sofie på ski

Uden at fornærme nogen, kan vi viste godt sige, at der kom lidt mere gang i den da de næste gæster kom og besøgte os. Morten og Yvonne havde taget deres dejlige unger med “Helt op til Norge” Adam havde glædet sig i flere uger og Lisa virkede også til at nyde det.

Så med seks personer i vores lejlighed, må man konstatere at der var liv på Granlundveien. Familien Rasmussen var på besøg i en lille uge. Om lørdagen var det tid til den helt store prøvelse, specielt for Adam. Han havde glædet sig rigtig meget til at prøve at stå på ski. Så vi lod Malene blive hjemme mens vi andre drog til Varingskollen hvor vi kunne stå på ski og kælke.

Familien Rasmussen

Familien Rasmussen

Morten og Adam

Morten og Adam

Yvonne banker rust af :-)

Yvonne banker rust af 🙂

Nogle ville nok sige, at første forsøg blev lidt af en prøvelse. Adam fik kørt nogle gode ture, men var ikke så tosset med det som han havde forventet. Så efter en time kørte Yvonne og børnene hjem til Malene, hvor der blev spist og spillet spil.

Dette efterlod de to store drenge helt alene på “voksen-bakkerne”, det gav tre gode sjove timer på den sorte og den røde løjpe som ikke var præpareret. Specielt den sidste var utrolig morsom, den gav dem meget sved på panden og en masse gode grin som følge af sjove styrt.

Toppen af Varingskollen

Toppen af Varingskollen

Ellers gik besøget bl.a. med at lege gemme, spille spil, bygge snemand og snekone samt en masse hygge.

Der bygges snemand

Der bygges snemand

Resultatet

Resultatet

Om tirsdagen inden de sejlede tilbage til Danmark, var de først en tur på Naturhistorisk muserum, efterfølgende kørte Morten og Adam endnu en gang til Varingkollen, denne gang med meget større succes. Efter en god stund på børnebakken, fik Morten sweettalket sig til en gratis tur med liften, så de kunne køre en tur ned af “voksenbakken”. Adam var meget stolt da de kom hjem 🙂

Så blev der stille i lejligheden igen, men der var fortsat en masse planer for ugen. Weekenden stod på bryllup i Aalborg med indlagt visit hos BabySam.

Alt var egentlig lige til højrebenet. Vi ville komme i land klokken 7 lørdag morgen og skulle være i kirken klokken 10. Så der var jo masser af tid til at få hentet nøgle til Lauras lejlighed, hvor vi skulle overnatte, og skifte til det pæne tøj inden kirken. Men allerede da vi kom til færgelejet, fik vi stukket en vigtig seddel i hånden “ankomst i Frederikshavn er forsinket til 8.45 pga blæst”. Det gav sig selv, at det nok skulle gå alligevel, vi skulle bare skifte tøj inden vi gik af færgen. Det tager trods alt kun 40 min at køre til Aalborg 🙂 Men da vi allerhelst ville have beskeden at vi kunne gå til bilen, for nu ville vi være i land, lød beskeden i stedet at vi ville blive yderligere forsinket. De håbede at vi kunne køre af færgen klokken 9.30. Så blev det hele pludselig ret presset! Der var ikke så meget at gøre ved det.

Da vi parkerer lidt fra kirken hører vi klokkerne ringe, så da vi får listet os ind i kirken, var præsten kun lige begyndt sin introduktion til dagens vielse. Vi missede så desværre at se Julie gå op ad kirkegulvet, og at se om Minik fældede en lille tåre 🙂 men fik ellers hele vielsen med. De sagde begge “ja” til hinanden og er nu mand og kone.

Minik og Julie

Minik og Julie

Imens de tog på tur med fotografen, tog vi en tur i BabySam. Vi havde et barnevognsprojekt vi håbede at kunne få løst. Den barnevogn vi havde kig på, skulle prøves af, om den kunne ligge i vores bagagerum. Hvis den kunne det, så skulle den med hjem – så det var vores håb. Vi havde bare en time før vi skulle være tilbage til receptionen. Da vi kom derud var der ingen ledige barnevognshjælpere, men vi fik med hjælp fra en anden sælger prøvet vognen af i bagagerummet – og den kunne jo fint være der. Så var det bare selve tilbehøret og handlen vi manglede. Alt i alt lykkedes det hele, og vi fik en barnevogn med hjem til Norge. Lidt forsinket tilbage til velkomstdrinken,  og skulle tage den store runde med hilsning på øvrige gæster. Der var go stemning, skønne gæster, fine taler og dejlig mad. Vi håber at i havde en rigtig dejlig bryllupsdag. Vi var i hvert fald glade for at være med, og havde en rigtig hyggelig dag i jeres selskab.

Oddy

Oddy

Alt i mens at dagen var i romantikkens tegn, var den også i sorgens tegn. Allerede fredag fik Malene beskeder fra Danmark, at hendes onkel ikke ville komme sig over kræften. Hun ville blive opdateret hen ad vejen for at kunne følge med i hvad som skete. Og desværre kom beskeden lørdag middag, at han var sovet stille ind 🙁 Det hele var forløbet udramatisk og smertefrit.

Knut Erik

Knut Erik

Begravelsen fandt sted fredag. Vi var desværre ikke med, men har hørt at det var en rigtig flot bisættelse. Vi vil mindes ham for den gode/rare/fantastiske onkel han var. Ære være hans minde.

Vi vil slutte denne update af med at efterkomme et nærmest folkekrav som vi har modtaget, med flere billeder af Malenes Mave 🙂

Malene og maven

Malene og maven

Malene og maven

Malene og maven

Nytår, sne og ski

Hejsa allesammen,

Nu er den første måned af 2014 gået og vi tænket at det var tid til en lille update her fra det Norske.

Vi trådte ind i det nye år sammen med Daniel, Shalom og Sara . Vi havde en rigtig hyggelig aften hos dem. De sørgede for hovedretten – en traditionel etreisk ret (Injera), og vi havde dessert og kransekage med. Middagen var virkelig go, og der var flere danske øl, der gjorde sig godt med den etreiske ret. Så en kombineret nytårsaften med traditioner fra flere kulturer. Da klokken slog 00.00, bragede det løs på nattehimlen – et fest fyrværkeri var det, og vi havde god udsigt over byen.

Malene og Brian

Malene og Brian

Daniel, Malene og Brian

Daniel, Malene og Brian

Der blev lige tid til et kort visit af Helle, Andreas og Mikkel, da de skulle hjem fra nytårsferie i Sjusjøen. Vi bød på aftensmad inden de tog videre mod færgen. Virkelig hyggeligt, selvom det bare var ganske kort 🙂

Midt i Januar kom sneen…endelig! Den lod vente på sig ret længe denne sæson, så nu skal den nydes 🙂 Med sne kommer også snerydning, men det er jo en smal sag når man har en havetraktor, der kan laves til en sneryder. Brian fik introduktion til maskinen, så nu når sneen kom så var vi forberedte. Vores udlejer skulle på udlandstur, så han kunne ikke hjælpe til den første tid. Brian skulle så introducere hans søn til maskinen, så de på skift kunne påtage sig arbejdet med at rydde indkørslen.

Brian ryder sne

Brian ryder sne

I uge 4 tog Brian til Schladming i Østrig for at lufte alpinskiene med gamle kolleger fra Rambøll i Aalborg. Det blev til en uge hvor vejret ikke var optimale i forhold til skiløb, tilgengæld smagte øllerne rigtig godt. Da vi ankom til Schladming var der ingen sne i dalen, og ca. 4 grader varmt, så det var underligt at se dette område grønt.

Laura, Søren og det grønne græs

Laura, Søren og det grønne græs

Det blev til en rigtig hyggelig uge med ski, 500, choko mit rum, “god mad” og Weissbier.

Imens have Malene alenetid i hytten hjemme. Hun begyndte til vandaerobic sammen med Julie. Det er en go træningsform, når nu det ikke er så nemt at komme ud på løbetur, og så er den også langt mere skånsom for den gravide krop.

Nu har det så sneet næsten uafbrudt i ca. 3 uger, og der er kommet dejlig meget sne.

Idag havde vi vores første tur på langrendsski, og vi ville prøve et nyt område i vores nye nærskov. Vi havde været der i sommer og der er ret fladt de første 3-4 kilometer, så det ville jo passe sig godt for Malene. Det er også her vi vil tage vores gæster med ud, hvis de vil prøve sig af med det der ski-sport. Så Sofie, nu har vi prøvekørt sporene – og de er go’e! Vi skal nu have kigget lidt nærmere på, hvilke muligheder der er for ture i området, så Brian kan tage sig en lidt længere tur, mens Malene hygger sig med de flade 6-7 kilometer.

Brian laver saft inden turen

Brian laver saft inden turen

 

Hjemme fra turen

Hjemme fra turen

Malene hjemme fra turen

Malene hjemme fra turen

 

Næste uge byder på gæster. Det er længe siden vi har haft overnattende gæster. Det blir smadder hyggeligt. Sofie kommer mandag aften og bliver til torsdag. Mon ikke langrendsskiene bliver luftet lidt der igen. Fredag aften får vi besøg af familien Rasmussen fra Pjedsted – de skal op og ned – op og ned – og op og ned igen, af de norske fjeldsider. Hvis sneen og temperaturen vil det, så har vi også masser af sne i haven til at bygge snemænd i. Vi glæder os meget til at få besøg af jer allesammen.

Ha det godt derude.