Glædelig jul og godt nytår!

Hej derude

Så er vi kommet på den anden side af juledagene, heroppe også kaldet Romjulen. Vi tog til Danmark den 23. december. Malene skulle lige have fri fra arbejde først, så der var først afgang med flyet klokken 20.00. Heldigt at det kun tager knap 1 time at komme til Billund, så vi ville lige nøjagtigt kunne nå at fejre Mona på sin fødselsdag. Vi havde lejet en bil i lufthavnen, så det var direkte med kurs ud til det vestjyske. Det blæste temmelig, men vi kom sikkert og godt frem. Vi fik lige hilst på de sidste gæster før de tog hjem, og så bød aftenen ellers bare på hygge med julebag og gløgg.

Vivi og Michael skulle også overnatte, så vi ville være en fin flok til morgenbordet julemorgen. Vi blev vækket til lyden af grydelåg der blev hamret mod hinanden – så ved man at det er jul 🙂 Rigtig hyggelig julemorgen. Efterfuldt af pyntning af juletræ, Brian, Malene og Mona vandt kampen om der skulle dannebrogsflag på træet.

Vi skulle i kirke, og lige forbi Ida og Thomas i Skjern for at sige “go jul”, og vise Malenes mave frem – så “mindste”søsteren også får den at se 🙂

Det blev lide hektisk da vi skulle afsted. Vi havde slappet godt af om formiddagen, og pludselig var klokken blevet mange, og vi havde ikke været i bad endnu. 1-2-3, vupti, men det var alligevel blevet sent nok til at besøget skulle vente til efter kirken, men det gik også.

Kirken var PROPFYLDT! Vi blev henvist til stole ude i våbenhuset, og kunne ingenting se…. eller Vivi var heldig, hun fik en plads, hvor hun kunne se på en lille skærm hvad der skete inde i selve kirken. Men det var bare ikke helt det samme som at sidde på bænkene derinde. Men juleaften skal man i kirke, og sådan er dét, så må man tage det som det kommer – og det gjorde vi så 🙂

Vi besøgte Ida og Thomas efter kirken – de skulle holde jul hjemme med Thomas’ familie, så der var dejlig duft af julemad allerede fra vi træder ind af døren. Hyggeligt at hilse på dem igen, og se at de er kommet godt på plads i deres hus.

Det duftede også godt da vi kommer tilbage til Mona og Jørgen – anden var godt i gang med at blive til en juleand inde i ovnen. MUMS, det skulle bli’ godt. Egentlig ret længe siden vi sidst havde fået and. Og ingen and uden brune kartofler, go sovs og hvad der nu hører sig til en go julemiddag. Det smagte herligt! Vi blev godt mætte, og måtte vente lidt med ris a la manden – der var bare 2 om at “kæmpe” om mandlen – resten fik is 😉 men Malene fik den!

Træet blev tændt og juleglansen strålede. Med skønsang fik vi sunget og danset om træet, og derefter var det tid til gaverne, og til sidst julebag og snolder. Det var en rigtig herlig juleaften!

Da vi havde lagt os til køjs, fik Brian den “ekstra gave” at han nu også kunne mærke babyen sparke i maven – det var julefest derinde. Malene havde ellers holdt lidt igen med det søde, men der var nok til at holde lille-manden derinde i gang med julefest.

1. juledag tog vi til Nymindegab, ud til vandet for at få lidt frisk luft, og se Vesterhavet igen. Der var lækkert vejr, og vinden havde løjet lidt af – men derude, helt vestpå, der blæser det altid. Det var skønt! Thais jagtede mågerne i vandet, det var sjovt at se på 🙂

Brian og mona finder en skat

Brian og Mona finder en skat

Mona hopper

Mona hopper

Brian hopper

Brian hopper

Brian og Malene ved stranden

Brian og Malene ved stranden

Nymindegab

Nymindegab

 

Efter stranden tog vi til Bramming. Vi havde delt julen op i 2, så vi ikke skulle have alt for travlt på vores besøg. Så Thorbjørn og Ina har det til gode i det nye år 🙂 det glæder vi os også til.

Der var godt gang i køkkenet da vi kom. Der skulle være julefrokost  2. juledag, så forberedelserne var ved at blive gjort. Der var suppe og tarteletter til aftensmad – en anden juleklassiker og det smagte skønt! Vores gave fra Lone er lige blevet indviet her til aften – og den var bare rigtig go!

2. juledag blev stuen gjort klar til det store familie-ryk-in, og efter der er dækket bord tog vi på visit hos Jacobs forældre i Bramming. Jacob og Therese var på besøg dér, så vi ville lige en smut forbi og hilse på. En hyggelig time forsvandt alt for hurtigt, men rigtig dejligt at hilse på jer igen!

Julefrokosterne med Brians familie var rigtig hyggelig, med 18 samlet var der den traditionelle voksen og “børne” ende af bordet. På trods af at gennemsnitsalderen efterhånden er over 30 i begge ender af bordet. Det blev nogle rigtig hyggelige timer sammen med familien, inden vi kørte tilbage til Billund lufthavn så vi kunne komme hjem og få Malene på arbejde 3. juledag.

Til Brians store skræk havde han ikke fået bog nr. 4 men “kun” nr. 5, i den serie af bøger han er i gang med at læse, men siden vi sidst var i Billund Lufthavn havde de fået den i boghandlen. Så frygten om først at få finger i den i uge 4 blev manet til jorden.

Det blev en lang smøre fra os. Vi håber i alle har haft en rigtig skøn jul, og får et godt nyt år!

It’s a boy :-)

Vi var til scanning idag – spændende sådan at se ind i “en anden verden”. Derinde ligger en lille dreng og venter på at han er stor nok til at komme ud i vores verden. Alt var i skønneste orden, så midt i Maj +- sådan ca., vil den lille familie blive et medlem større 🙂

Baby Baby Baby Baby

Bare lige en kort hilsen fra os denne gang.

Håber alle derude har det godt.