Nytår, sne og ski

Hejsa allesammen,

Nu er den første måned af 2014 gået og vi tænket at det var tid til en lille update her fra det Norske.

Vi trådte ind i det nye år sammen med Daniel, Shalom og Sara . Vi havde en rigtig hyggelig aften hos dem. De sørgede for hovedretten – en traditionel etreisk ret (Injera), og vi havde dessert og kransekage med. Middagen var virkelig go, og der var flere danske øl, der gjorde sig godt med den etreiske ret. Så en kombineret nytårsaften med traditioner fra flere kulturer. Da klokken slog 00.00, bragede det løs på nattehimlen – et fest fyrværkeri var det, og vi havde god udsigt over byen.

Malene og Brian

Malene og Brian

Daniel, Malene og Brian

Daniel, Malene og Brian

Der blev lige tid til et kort visit af Helle, Andreas og Mikkel, da de skulle hjem fra nytårsferie i Sjusjøen. Vi bød på aftensmad inden de tog videre mod færgen. Virkelig hyggeligt, selvom det bare var ganske kort 🙂

Midt i Januar kom sneen…endelig! Den lod vente på sig ret længe denne sæson, så nu skal den nydes 🙂 Med sne kommer også snerydning, men det er jo en smal sag når man har en havetraktor, der kan laves til en sneryder. Brian fik introduktion til maskinen, så nu når sneen kom så var vi forberedte. Vores udlejer skulle på udlandstur, så han kunne ikke hjælpe til den første tid. Brian skulle så introducere hans søn til maskinen, så de på skift kunne påtage sig arbejdet med at rydde indkørslen.

Brian ryder sne

Brian ryder sne

I uge 4 tog Brian til Schladming i Østrig for at lufte alpinskiene med gamle kolleger fra Rambøll i Aalborg. Det blev til en uge hvor vejret ikke var optimale i forhold til skiløb, tilgengæld smagte øllerne rigtig godt. Da vi ankom til Schladming var der ingen sne i dalen, og ca. 4 grader varmt, så det var underligt at se dette område grønt.

Laura, Søren og det grønne græs

Laura, Søren og det grønne græs

Det blev til en rigtig hyggelig uge med ski, 500, choko mit rum, “god mad” og Weissbier.

Imens have Malene alenetid i hytten hjemme. Hun begyndte til vandaerobic sammen med Julie. Det er en go træningsform, når nu det ikke er så nemt at komme ud på løbetur, og så er den også langt mere skånsom for den gravide krop.

Nu har det så sneet næsten uafbrudt i ca. 3 uger, og der er kommet dejlig meget sne.

Idag havde vi vores første tur på langrendsski, og vi ville prøve et nyt område i vores nye nærskov. Vi havde været der i sommer og der er ret fladt de første 3-4 kilometer, så det ville jo passe sig godt for Malene. Det er også her vi vil tage vores gæster med ud, hvis de vil prøve sig af med det der ski-sport. Så Sofie, nu har vi prøvekørt sporene – og de er go’e! Vi skal nu have kigget lidt nærmere på, hvilke muligheder der er for ture i området, så Brian kan tage sig en lidt længere tur, mens Malene hygger sig med de flade 6-7 kilometer.

Brian laver saft inden turen

Brian laver saft inden turen

 

Hjemme fra turen

Hjemme fra turen

Malene hjemme fra turen

Malene hjemme fra turen

 

Næste uge byder på gæster. Det er længe siden vi har haft overnattende gæster. Det blir smadder hyggeligt. Sofie kommer mandag aften og bliver til torsdag. Mon ikke langrendsskiene bliver luftet lidt der igen. Fredag aften får vi besøg af familien Rasmussen fra Pjedsted – de skal op og ned – op og ned – og op og ned igen, af de norske fjeldsider. Hvis sneen og temperaturen vil det, så har vi også masser af sne i haven til at bygge snemænd i. Vi glæder os meget til at få besøg af jer allesammen.

Ha det godt derude.

 

Årets første tur på ski

Med sol fra en skyfri himmel og temperaturer på friske minus 10, så måtte vi ud og finde et langrendsspor – om så vi skulle køre helt til Lillehammer, så var det dagen hvor vi skulle have vores ski på igen 😉 Dog var vores plan A en af vores mange nærskove, og da vi kom frem var der SÅ FINT. Lidt iset af og til, men overordnet set helt fint i forhold til at vi ikke har fået ny sne siden før jul – så DK, send det bare herop, hvis i bli’r trætte af det.

Vi var ude på en ca. 9 km tur ved Skedsmokorset og med pause ved Skedsmo Skiklubs hytte, hvor vi fik vafler og varm kaffe og kakao.

I morgen skal vi ud igen og prøve at finde et spor mere, så vi har lidt mere at vælge imellem. Den eneste fejl vi har gjort, er ikke at have kommet ud tidligere – så nu ved vi, hvad en hver ledig weekend frem til påske skal bruges på 😀

Her lidt billeder fra den fantastiske tur

Brian i fuld fart brian suser forbi Malene øver sit glid på skiMalene øver stadig