Smaaleneneløpet – dagens orienteringsløb

Vi har i dag været til vores andet orienteringsløb i Norge. Malene på en såkaldt “direkte bane” – Direkte AK (a for svær og k for “kort”) – og Brian på en H17AK. Malene havde ingen start tid, og Brian skulle starte 13.22, så vi kørte hjemmefra så ville være der i tide til at Brian skulle starte. Planen var at Malene skulle sendes afsted først, så Brian ikke ville skulle vente på hende i for lang tid. Malenes bane var 4,6 km. i luftlinie og Brians 7,7km. Da vi kommer til starten er der lukket for Malenes bane, men det bliver fikset så hun kan komme ud og løbe alligevel. Brian kommer også godt afsted, men opdager da han kommer i mål, at han har løbet den forkerte bane D17AK 😀 ! Han gennemførte fint den bane, men må se sig diskvalificeret ved dagens løb. Malene kommer ind ca. 15 minutter efter – godt tilfreds med dagens løb. Hun skulle ikke spørge nogen om hjælp undervejs og blev ikke væk for sig selv. Det gik dog ikke så hurtigt, så det blev til en plads nr. 39 ud af 41 (2 blev disket :)), men denne gang var der bare 9 minutter op til nr. 38 og ikke som sidste weekend, hvor der var 40 minutter op til den næste). Brian var dog meget godt tilfreds med den bane han fik løbet. Den var lidt kortere og alligevel udfordrende. Han er stadig lidt ramt i hoften efter påskeløbet vi var til i DK. Hvis han sammenligner sig med de andre der løb den bane blev han nr. 6 (til o-folket der følger med skal det nævnes at dagens bane blev D-17AK 🙂 ).

Malenes bane "Direkte AK"

Malenes bane “Direkte AK”

Der er ikke flere løb i støbeskeen for den nærmeste fremtid, da alle weekenderne i Maj går med bryllupper eller familie-kom-sammen. Vi glæder os til at se en masse dejlige mennesker i løbet af hele Maj måned 😀

Vi ses!

Plads til forbedring ;)

Vi har nu deltaget i vores første norske orienteringsløb. Vi tog afsted lørdag formiddag og kørte mod syd til et sted nær Sarpsborg. Vi vidste at der ville være 6 andre fra vores klub – Østmarka OK – så vi ville se om ikke vi kunne finde dem…men det kunne vi ikke. Men solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, så vi fandt os en plads på et klippestykke og slog “lejr”. Vi skulle starte næsten samme tid, så vi fulgtes til start. Vi blev enige om at vores forudsætninger var ens. Brian løber hurtigere end Malene, han skal løbe længere, og vi har samme STORE risiko for at fare vild, så måske ville vi være i mål ca samme tid. Det ville vise sig senere om vi fik ret. Malene tog en ret stor omvej til 2 poster, så Brian kom i mål næsten en halv time før Malene. Det var Malenes første A-bane, så hun vidste godt at det ville blive svært – og det var det! Men efter at post 4 i den grad blev bommet, så var målet at gennemføre og finde alle posterne.Brian blev kun tredje sidst, så det var bedre end han havde forventet 😉 Så vi håber øvelse gør mester, og løbet næste søndag går lidt bedre – der skal trænes i at læse kurver og forenkle kortet. Men godt vejr og en rigtig flot skov, så var det alt i alt en dejlig oplevelse 🙂

Malene på stævnepladsen O-kort

Go solskins-søndag til alle derude!

Foråret kommer

Så er vi kommet godt over påsken, som alt i alt har været en dejlig en af slagsen – med orienteringsløb, påskehygge og fødselsdag. Vi tog aftenfærgen fra Oslo onsdag aften så vi ville være friske og veludhvilede når vi kom i land. Torsdag begyndte nemlig påskeløbet, og så skulle vi jo være klar. Malene fik desværre onsdag aften en mave-virus, så hun var ikke den bedste rejsekammerat på færgen. Heldigt at hun ikke havde sat nogle mål for at vinde påskens orienteringsløb. Brian begyndte på turen til Danmark at tænke at den bane han havde meldt sig til (den sværeste og længste) måske ikke var det helt rigtige valg i forhold til sin dags-form, men han meldte sig jo bare til det han var vandt til. Vores udgangspunkt har ikke været optimalt, da det har været så som så med løbetræningen siden oktober, og mængden af orienteringsløb vi har deltaget i heroppe er ikke at prale af, så vi vidste at det ville blive hårdere end det kunne have været. Vi ankommer til stævnepladsen torsdag formiddag og klubteltet er ved at blive rejst. Vi bliver hilst velkommen til det danske, og alle får straks et smil på læben når de ser Brians fine krøller og skæg 🙂 Er det for at holde på varmen? spørger de. Malene skal begynde sit løb 11.31 og Brian først 13.29, så det ville blive en lang dag på stævnepladsen. Malene bliver sendt godt i skoven, og på grund af virus og dårlig form går det ikke så stærkt, men sikkert. Hun kommer ind som en flot nummer 3. Brian får sig en lang tur i skoven og da han kommer ind er klubteltet og de fleste AOK’ere smuttet til den hytte vi skal sove i. Han kommer ind som den næstesidste i hans klasse, og vurderer, at han nok skulle have meldt sig til en kortere bane. Det skal dog siges at der er pænt kuperet i området omkring Velling. Dagen efter har samme konklusion. Det går lidt langsomt for de nye nordmænd, og Malene kommer ind som 8’er og Brian som anden sidst, og for Brians vedkommende så kan benene tydeligt mærkes nu, og han begynder at gå lidt underligt. Men tredje og sidste dag venter endnu forude. På tredjedagen er der jagtstart, hvor den der var hurtigst de første to dage starter og så alt efter hvor meget længere tid man har brugt i forhold til denne, så starter man den tid efter. Det var en fin tur i skoven for Malene, og blev en samlet nummer 5. Brian måtte vende om efter 10 poster, da hans ben og hofter sagde stop – det var selvfølgelig da han var allerlængst væk fra stævnepladsen. Når man ikke gennemfører sit løb, så får man ingen placering, men nu har vi i hvert fald fået frisket orienteringen op igen, og med håbet om snarlig forår i Norge, så skal vi til at løbetræne igen – orienteringsløb er bare sjovere når man er i form 😉 . Hvis nogen har interesse i den, så kan vores resultater ses her (find D21B og H21A).

Efter påskeløbet vendte vi snuden mod det sønderjyske. Vi skulle til påskefrokost ved Malenes farmor om søndagen, så lørdag ville vi besøge Thorbjørn og Ina og tage et smut forbi og se Vivis nye lejlighed i Vojens. Den lørdag stod i ishockeyens tegn – ikke ualmindeligt i Vojens 🙂 Der var DM i U15, som vi tog ud for at se. Vojens tabte desværre kampen, men først efter straffeslag. Imponerende at se hvad så “små” gutter kan på et par skøjter. Vivi tog til Frederikshavn for at se SønderjyskE tabe i en måske lidt større kamp end den vi havde set tidligere på dagen. Søndag morgen tog vi til Vilstrup, og vi blev ønsket velkommen til det danske af hele familien. Skønt at se dem igen 😀 Det var en smadder hyggelig påskedag som altid, med dejlig selskab, dejlig morgenbord, og påskeæg i lange baner. Om eftermiddagen tog vi til Bramming. Gurli havde fødselsdag og havde inviteret til kaffe og aftensmad. Vi blev igen ønsket velkommen til det danske, og der faldt der da også lige en kommentar til Brians fine krøller – det er åbenbart fordi der er koldt i Norge at man skal lade manken gro – men der er nu noget om det 🙂 Vi afsluttede påskedagen i et nyt dejligt selskab og med dejlig mad. Vi finder pludselig et gækkebrev på vores seng, det er til Brian. Hans 1. gæt er: Lone. Så må vi se om det er rigtigt 🙂 Mandag skulle vi vende snuden mod Nord, men først måtte vi hente Brians telefon som han havde glemt i Vilstrup. Godt at Malene har en sådan dejlig onkel der vil køre helt til Vojens for at aflevere den til os 🙂 Så kunne vi vende snuden mod Norge. Vi kom trætte hjem klokken 3 om natten og kastede os lige i køjen så vi kunne være klar til at komme på arbejde nogle timer senere.

Der er dejligt forårsvejr heroppe nu, og sneen og isen krymper og krymper. Så skiene skal i kælderen og løbeskoene skal findes frem og støves af 😉

Næste uge byder på koncert, hvor vi skal høre Momford & Sons – vi har store forventninger til det, så det kan ikke blive torsdag hurtigt nok.

Der er en del som har fødselsdag nu her. Så et stort TILLYKKE til Margit som fylder år i dag (lørdag), Lone som har fødselsdag fredag næste uge, og et til Brian Melgaard som bliver 30 næste lørdag. Vi håber i får jer nogle dejlige fødselsdage. Hip Hip og masser af hurraer til jer.