Så skete der det… og det… og det…

Hej alle følgere af vores fortællinger om hvad der sker i vores lille eventyr i Norge 🙂

Der er sket lidt forskelligt siden vi sidst opdaterede jer om hvad der sker heroppe. Og på grund af flytning til ny lejlighed, så har tiden lidt gået med at pakke ned, pakke op og holde lidt ferie. Nu er vi så kommet tilbage fra fjeldet…det bliver dog først i næste indlæg i kan læse om det, men det er på trapperne og Brian er ved at fikse en lille film og vores første feriedage på fjeldet.

Siden sidst er der sket en del. Vi har været til super skønt bryllup i Brædstrup hos Linda og Jan. De skønne mennesker gav hinanden sit “ja”, og fejrede det med en kæmpe fest på Pejsegaarden. Vi er glade for at have været med til at fejre jeres store dag.

Linda & Jan

Linda & Jan

Lone kom med hjem, hun skulle på ferie hos os i ugen efter.

Vi havde håbet at der ville blive lidt ekstra tid inden vi skulle med færgen, for vi havde set muligheden for at plukke hyldeblomster inden vi skulle hjem. Hyldeblomster er ikke til at finde i Norge – i følge wikipedia, så er det bare langs kysten. Vi havde tilfældigvis en sort sæk i bagagerummet, så måtte vi se, hvor meget tid der blev til at plukke. Vi nærmede os Frederikshavn, og havde god tid! Ind af de små veje ved Sæby, og der var masser af hyldeblomster. En halv time efter blev vi enige om at nu var der i hvert fald nok. Forbi Føtex i Frederikshavn, og tanke op på sukker og rugkerner, og så blev det tid til at køre mod færgen.

Lone & Malene på båden

Lone & Malene på båden

Straks da vi kom hjem begyndte den store saftproduktion. Og der blev eksperimenteret med nye varianter at drikken – en med mynte og en med jordbær. 5 dage senere var de klar! MUMS, og spændende at se hvordan de nye blev. De var fine nok, men for fremtiden holder vi os den den helt “almindelige” 🙂

Brian plukker hyld

Brian plukker hyld

Lone & Brian plukker hyld

Lone & Brian plukker hyld

Lone & Brian klargør de plukkede blomster

Lone & Brian klargør de plukkede blomster

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Lone passede på lejligheden imens vi var på arbejde, og lørdag tog Lone og Brian ind til storbyen Oslo for at ose, mest af alt tog de i Illum for at overveje møbler til vores nye lejlighed. Søndag tog vi alle en tur i skoven ved Losby – deeeejligt sted, men is-salget var lukket for dagen, så ingen is til os. Der var dog et par stylter – og Malene var helt klart bedst til at gå på stylter!

Malene & Brian på stylter

Malene & Brian på stylter

Malene var helt klart sejest på stylter

Malene var helt klart sejest på stylter

Brian & Malene på stylter

Brian & Malene på stylter

Det blev en ny uge, og nu skulle lejligheden pakkes sammen. Vi kunne overtage den ny lejlighed den efterfølgende uge. Da vi tirsdag går i kælderen for at hente de gemte flyttekasser, ser vi, at der i sommerens regnskyl er trukket vand ind i kælderen, og ALLE flyttekasserne og vores eneste møbler er nu lige til at kassere. En masse fotodokumentation og en henvendelse til forsikringen blev hurtigt ordnet, og forsikringspengene kom efter et par dage. Det mest ærgerlige var jo at vi jo nu ikke havde nogle flyttekasser at pakke i, og det får man ikke købt en tirsdag aften efter 21. Onsdag køber Brian flyttekasser, og vi er nu klar til den store nedpakning – et par dage bagud, men det går jo nok, tænkte vi – og det gjorde det 🙂

Vandskade i kælderen

Vandskade i kælderen

Vandskade i kælderen

Vandskade i kælderen

Klar til at flytte

Klar til at flytte

Vi havde tidligt om morgenen været inde i Oslo og leje en STOR bil, så på vejen tilbage til Kjeller tog vi forbi Ikea og købte en gæsteseng og forbi Elkøb for at hente de bestilte hvidevarer, også var vi klar til at flytte.

Lidt spontant inviterede vi alle vores kolleger og andre skønne venner i det norske, for at se om nogen havde tid til at hjælpe med at bære kasser. Vi var nok lidt sent ude, og mange var optagede af andre ting, men Brians super kollega Daniel trådte til, og var en KÆMPE hjælp. Han pev ikke…heller ikke da køleskabet skulle bæres op af trapperne, og vaskemaskinen – det blev til mange ture op og ned af trapper efterfølgende. Da vi nærmede os middag kom Minik og hjalp til. Julie og Noah måtte desværre blive hjemme. Tak til dig Minik for alle de ture op og ned af trapperne, og hintet om lossepladsen i Skedsmokorset – så kom vi af med den vandskadede seng også. Malene havde i ugen været ude og købe ny seng, men der var 4 ugers leveringstid på den, så den venter vi stadig på. Men vi har jo gæstesengen, og de 4 uger er snart gået…vi får også snart gæster, så vi håber det flasker sig ;).

Daniel og Minik kunne desværre ikke bleve til grillning om aftenen, men Malenes super kollega Helene kom lige efter arbejde og havde tilbudt og hjælpe med, hvad der nu skulle hjælpes med om aftenen. så det blev oppakning af flyttekasser. Vi kom endda så langt at vi fik reolerne sat op i stuen og sat lidt i dem også. Vi fik skabt et hyggeligt hjørne i stuen, hvor der ikke var kaos som ALLE andre stedet i hytten. Imens fiksede Brian gæstesengen, så vi kom til at sove blødt i vores nye hjem.

Køkkenet pakkes ud

Køkkenet pakkes ud

Et hjørne med "kaos"

Et hjørne med “kaos”

Det hyggelige hjørne :)

Det hyggelige hjørne 🙂

Vi har misset at ønske tillykke med fødselsdagen pga flytning og dårligt internet. Så et forsinket stort TILLYKKE med jeres fødselsdage; Tulle og Moster. Det var ikke fordi vi havde glemt jer 😀

Håber i har en fantastisk sommer! Vi glæder os til weekenden hvor vi får besøg af Vivi & Michael.