2017 er godt i gang

Hej derude!

Så er vi kommet ind i det nye år, og vi har netop fejret Ellens barnedåb. Nu kommer en tid med lidt ro og frie weekender. Selvom det har været skønt at være sammen med så mange dejlige mennesker på vores mange Danmarksture i efteråret og vinteren så langt, så er det nu altså også dejligt bare at skulle være hjemme lidt igen.

Det var november sidst vi fik skrevet, så der har været dejligt besøg af Vivi og Michael, hyggelig julefrokost med ØU banden, juleferie, tid til at ansøge om børnehaveplads til Ellen, svømning, besøg af bekendte danskere i Oslo og så barnedåb her sidste weekenden.

Det var første gang at Malene skulle sove et andet sted Erik da vi tog til julefrokost i Pjedsted med ØU banden, men han var godt parkeret hos mormor i Borris der havde sendt Jørgen til julefrokost i byen. Der var hygge på top plan – pebernødder, pizza og jule hemmeligheder. Imens tog vi (og Ellen) til Pjedsted. Det hele startede fantastisk, Ellen tog godt i mod opmærksomheden, men pludselig blev det for meget og hun stak i hyl – det tog laaaang tid (halvanden time eller noget) før hun var rolig igen. Så blev det muligt at amme hende og hun til sidst faldt i søvn. Det var godt for hende, og godt for Malene, som vinder af kampen mod Ellen kunne sætte sig ved bordet og indhente forretterne som de andre allerede var færdige med. Brian havde lavet en musikquiz til dagens anledning, og det var alt i alt et super indslag. Reglerne skal finpudses lidt til næste år, hvor vi skal til Skanderborg. Så får vi se om ikke alle quizdeltagerne synes det bliver godt!

Så blev det vores tur til at ligge os med RS virus – alle undtagen Brian hostede og snottede i flere dage. Heldigvis var Erik ikke smittende mere da vi kom til Danmark, og med så mange som gerne ville holde og hygge med Ellen (på eget ansvar), så var det helt godt at Ellen og Malene ikke skulle være op og ned af hinanden i nogle dage – så mange kopper te med honning senere, så var vi alle friske igen.

Juleaften 2016

Juleaften 2016

Vi havde en dejlig lang juleferie. Når Malene sådan har barsel, så er det med at udnytte at vi ikke nødvendigvis skal være hjemme igen til tredje juledag, så vi tog ferie i 11 dage. Vi begyndte i Borris til Monas fødselsdag, blev der til julemorgenmad og tog videre til Bramming hvor vi holdt juleaften og blev i fire dage. Vi fik hilst på Jakob og børnene en af dagene og var til julefrokost med Brians familie. Vi tog derfra til Vojens, hvor der bare var hjemlig hygge og gåtur ind til byen. En aften fik vi besøg af farmor/oldemor Hanne, hun kom til aftensmad, og det var en rigtig hyggelig aften. Vi tog fra Vojens til Skanderborg for at hoppe ind i det nye år. Erik og Anton var næsten uadskillelige – så fantastisk at de to leger så godt. Der var bestilt mad udefra, så der var masser af overskud til også at nyde dagen. Der blev kastet knaldperler og brugt lidt tid i haven. Børnene fik aftensmad da vi fik hovedret og fik dessert gik vi i gang med hovedretten. Da alle børn sov sødt i deres senge blev det tid for dessert. Malene skal op og amme et par gange om natten, så sengetiden måtte holdes….selv på nytårs aften. Aftalen var at hun skulle vækkes lidt før kl. 24. Det var hårdt at få åbnet øjnene dér. Det gik, og der blev hoppet ned fra sofaen og kigget på raketter og andet fyrværkeri. Alle børnene sov fra det hele – så fantastisk. Natmaden blev skippet og nydt dagen efter… til børnenes fornøjelse – Hotdogs 🙂 1.-2. januar tilbragte vi ved familien Rosenbeck Gøeg i Aalborg. Det er så dejligt at de åbner døren for os hver gang vi kommer i nærheden. 2. januar vendte vi snuden hjem igen, og det var skønt at være hjemme igen.

Brian og Erik kaster knaldperler

Brian og Erik kaster knaldperler

I Norge er der optagelse i børnehaven én gang om året, og man søger før 1. marts for at sikre sig plads. Vi er sikret en plads til September, men ved endnu ikke om vi får plads i samme børnehave som Erik – vi håber (og forventer) det egentlig, men ja…vi ved ingenting, men der søgt, og så er det bare at vente. Erik skal på store-barns-afdelingen til sommer, så Erik og Ellen kommer i hver sin side af børnehaven, men mon ikke de ser hinanden når der bliver leget ude 🙂

Både Ellen og Erik er kommet i gang til svømning igen. Erik er en rigtig vandhund, og Ellen gør ikke så meget endnu, sparker lidt med benene, men finder sig i det og smiler og charmer de andre børn.

Brian kender et par stykker der bor heroppe, den ene er lige flyttet herop, så vi inviterede dem til aftensmad og havde en rigtig hyggeligt aften. Malene kommer ikke på ski i år, så hele vinterpakken er lånt ud til Vivian som gerne vil kaste sig ud i norsmændenes yndlings (vinter)sport, og Jonas ville vidst sørge for at hun nok skulle få det prøvet. Men i år er der ingen sne, bare is – så man må flytte sig derhen hvor sneen er, hvis man vil ud og stå på ski. Af samme årsag er Brian ikke kommet ud på tur endnu.

Sidste weekend tog vi til Danmark igen. Ellen skulle døbes. Hun blev døbt i Faster kirke af samme præst som døbte Erik. Hun var helt fantastisk – hele dagen igennem. Hun var opmærksom i kirken, sagde ikke så meget under selve dåben. Erik fik lov at tørre “håret”, og så var hun ellers stille igen. Da hun blev træt, måtte der lidt mælk til, og så sov hun resten af tiden. Hun vågnede lige til sidst – heldigt nok – for vi ville jo gerne have lidt billeder efterfølgende, og det ville jo altså bare være bedst hvis hun var vågen 🙂 Erik klarede det flot også. Lidt rugbrødsmadder undervejs og lidt rosiner til sidst var en redning. Han var noget træt da det var slut, så billederne fra kirken bærer lidt præg af dette 🙂

Familien Aagaard Nielsen

Familien Aagaard Nielsen

Vi holdt hendes fest i Borris, og hun smilede og charmede 🙂 Da vi skulle til at spise blev hun lagt til at sove en velfortjent lur. Modsat Erik, som sov det meste af sin fest væk, vågnede hun igen efter maden, og fortsatte med at være i strålende humør. Hun fandt sig i at komme rundt i mange arme. Erik så vi ikke meget til – han legede med Anton 🙂 Vi fik pølsebord fra Slagter Kirkeby i Skjern og kage fra bageren i Skjern. Pølsebordet var SÅ godt. Anrettet på store træfade og det smagte SÅ godt. Kan klart anbefales. Kagen var frisk og syrlig med lime og blåbær. MUMS! Vi takker alle vores gæster for at gøre Ellens dåbsdag til en meget hyggelig dag, og tusind tak for fine gaver. Og tak til Ida, Lone, Annabel, Brian og Martin for at takke ja til at være faddere til Ellen.

Ellen var bare 7 uger sidste gang vi skrev, på fredag er hun 19 uger – sikke tiden flyver. Vi er nu ramt af en ny forkølelse, og vi glæder os til at komme på den anden side af den, så vi igen kan sove godt om natten 🙂

Ellers ikke rigtig noget i kalenderen de næste par måneder, så hvis nogen vil på besøg, så er det bare at melde ind 🙂 Vi kommer nok til Danmark igen i påsken. Ingenting er planlagt, men vi plejer jo at komme, så mon ikke vi gør det igen i år.

Her lidt stemningsbilleder fra vinteren så langt…eller…ja, vinter kan det jo knap nok kaldes:

Erik synes det er sjovt med strithår

Erik synes det er sjovt med strithår

Ellen, så blid og glad...for det meste

Ellen, så blid og glad…for det meste

Vores vintervejr - januar 2017

Vores vintervejr – januar 2017

Erik har taget billede af Brian og Ellen der leger

Erik har taget billede af Brian og Ellen der leger

Ellen og Malene - med hatten omvendt på, var Ellen i strålende humør på vej til sin dåb

Ellen og Malene – med hatten omvendt på, var Ellen i strålende humør på vej til sin dåb

Ha det godt!