6 uger og 5440 gr

Hej igen

Det er ikke så længe siden sidst, så det bliver bare en lille update på hvad der sker i vores lille hjem…og ja – blog indlægget bærer nok præg af at handle om Erik igen 😉

Vi er igen tilbage ved udgangspunktet i spørgsmålet om “hvem ligner han?”. Vi har nu set babybilleder af Brian, og det kan ligeså godt være ham. Så vi bare vente og se tiden an, men dejlig det er han, og han kan allerede sno os om sin lillefinger med sine smil 🙂

Der hygges

Der hygges

Hvad mon Erik drømmer om

Hvad mon Erik drømmer om

Vi har haft besøg af Vivi og Michael torsdag til lørdag i sidste uge. Vi fejrede Brians fødselsdag med grill og dejlig kage – bestilt af fødselaren. Dagene gik så fint, og Erik havde næsten et mønster i sin spisning og sovning, så da vi impulsivt blev inviteret til grill og spil lørdag aften, så tog vi afsted. Også det gik rigtig fint. Erik opførte sig eksemplarisk – sov dog mest 🙂 blev så lidt uregelmæssig igen søndag formiddag. Malene glædede sig ellers over at der nu i flere nætter kun havde været 1 nat amning ved 3-4 tiden. Så det er bare at håbe at der kommer flere af disse nætter. Søndag fik vi besøg af Mikkel, Helle og Andreas. Dejlige dage i deres selskab – det er det altid 🙂 vi nød det i hvert fald.

Erik hygger hos Vivi

Erik hygger hos Vivi

Erik fascineret af Michael

Erik fascineret af Michael

Vivi, Erik og Michael

Vivi, Erik og Michael

Mikkel ude at ræse med Brian

Mikkel ude at ræse med Brian

På tur til Savværket med Mikkel, Helle og Andreas

På tur til Savværket med Mikkel, Helle og Andreas

Onsdag var Erik og Malene på helsestationen. Der var en læge der som skulle lave kontrol undersøgelse på Erik. Han blev vejet også, og der er ikke noget at sige til at vi synes han vokser ud af sit tøj 🙂 5440 gr. på sin 6 ugers dag. Ellers sagde lægen at alt var fint, så det er jo helt fantastisk 🙂 Først når han er 3 måneder måler de hvor lang han er, men uanset så ser vi at han vokser….hurtigt.

Malene har lavet et lærred, hvor vi kan følge lidt med i hans udvikling. Første fodaftryk var da han var 4 uger. Nu skal vi bare finde ud af hvor ofte vi skal lege med maling. Der er et lærred på vej, hvor vi vil måle hans højde på, men den er endnu ikke helt færdig.

Erik ikke helt tilfreds med hvad mor og far laver med hans fod

Erik ikke helt tilfreds med hvad mor og far laver med hans fod

Erik har fået så mange og fine gaver, og vi viste et lille udpluk sidst. Her er lidt flere billeder.

Også fin i denne gave

Så fin 🙂

Så fin i gaven

Og han er næsten allerede vokset ud af dem igen 🙂

Hygge inden sengetid

Hygge inden sengetid

Så fin i sin gave :)

Så fin i sin gave 🙂

Vores nære fremtid byder på endnu en tur til det danske. Vi ankommer den 4. juli og tager afsted igen den 14. juli om morgenen fra Frederikshavn. Vi skal til sommerfest i Hornsyld, og vi vælger i den forbindelse at tage nogle dage i Danmark efterfølgende. Vi vil have base i Vojens og i Bramming. Vi skal bare lige finde ud af hvilke dage vi er hvorhenne, og hvis nogen kunne have lyst til at hilse på, så er i mere end velkomne til det. Vores bagtanke er lidt, at Erik ikke skål bo i sin auto stol – vi har læst at det ikke er så sundt for ham at være i den for længe ad gangen. Vi vil fikse en overnatning i det nordjyske fra den 13.-14., så ikke vi skal køre mange timer inden vi skal på færgen om morgenen.

Vi glæder os til at møde ØU klanen med familier og hilse på hvem vi nu støder ind i mens vi er i det danske.

Så ikke så meget tekst denne gang, bare en masse billeder til at glæde familien og andre nysgerrige med 😉

Malene og Erik

Malene og Erik

Ha en dejlig sommer derude!

 

Planlægning og forudsigelighed – hvad er det?

Hej til alle følgere af vores norske eventyr

Vi er nu begyndt på et nyt kapitel. Lille Prins Erik bliver i morgen fire uger gammel, og aldrig har fire uger føltes både så hurtige og samtidig også så længe. Det er ganske fantastisk. Tænk at det bare er så kort tid siden at han kom til verden, men hvor er der også bare sket mange ting på de fire uger som gør at det føles som meget længere tid. Ingen tvivl om at dette indlæg nok kommer til at handle mest om Erik 😉

Erik

Erik

Det går rigtig fint herhjemme, og vi er alle tre ved at finde vores plads i nye rutiner. Lidt tidligt at kunne kalde noget for rutiner endnu, men der er dage, hvor man næsten kan sige “plejer” om ting. Erik spiser og sover for det meste, og får skiftet ble ind i mellem – det er cirka det han gør. Han er dog ved at være mere vågen imellem de forskellige gøremål til glæde for hans forældre.

Men det er uden tvivl den lille prins der sætter dagsordenen. Det er ham der bestemmer hvornår vi spiser – eller i hvert fald om vi får spist sammen. Han bestemmer hvornår vi vågner og om vi skal tidligt i seng. Men en fornøjelse som oftest. Han kan være ganske sulten om aftenen – det sætter os på en lille prøve, og det kan være ganske hårdt – men indtil videre så har vi kommet igennem det også. Vi kalder det et amme-marathon, for det kan tage næsten lige så lang tid 🙂 men som oftest så er han ganske nem.

Erik gået om kuld efter amning

Erik gået om kuld efter amning

Efter en uges tid fik vi besøg af en Sundhedsplejer herhjemme (på norsk, kaldet en helsesøster). Hun havde masse at fortælle, og lavede en kontrol vejning af Erik, om han havde taget sin fødselsvægt på igen. Der manglede lige 30 gram, men det må siges at være ok. Hvis han vil, så tager Malene ham med ind på helsestationen (hvor helsesøsteren holder til) og får ham vejet igen. Med den mængde mælk der ryger indenbords, så kan det være sjovt nok at se hvad det betyder for vægten. Men da han blandt andet har fået dobbelthage og rundere kinder, så taler det vidst for sig selv.

Han vil ikke rigtig vise det frem på billederne, så kommer bare lidt flere billeder ind 🙂 Han er ved at blive mere rolig når det kommer til at være i bad. Det gik ikke stille for sig de første gange. Billedet herunder er fra hans første bad hjemme.

Første bad

Første bad

Klar til at putte

Klar til at putte

Herover er han kommet i natdragten fra Oldemor Hanne. Han sover dejligt i den 🙂 vi takker for gaven.

Vi har haft dejlige besøg fra familien. Skønt at se hvor glade i også er for Erik. Og ja, han sover en del nu, og er ikke til så meget sjov – men det kommer nok.

De første på besøg var Thorbjørn og Ina. Erik var en uge gammel da de kom. Han opførte sig ganske pænt – spiste dog ret ofte den nat, men om dagen sov han roligt og trygt hos dem. Også dejligt at de ville tage ham med på en trille tur, så Malene kunne få sig en middags lur.

Ina & Thorbjørn med Erik

Ina & Thorbjørn med Erik

Da Erik var 10 dage gammel var han med til at fejre 200 året for Norges forfatning, og det gjorde han på fineste vis.

Erik og Malene 17. mai

Erik og Malene 17. mai

De næste på besøg var Ida og Mona. Erik var her 3 uger gammel, og var lidt mere vågen end ved første hold gæster. Men stadig så sover han jo meget – men godt i deres arme. Det var en kort visit, men dejligt visit. Og tak for hjælpen med madlavningen – det var dejligt. Vi blev rigtig glade for resterne da vi kom hjem fra Danmark om søndagen efter.

Moster Ida med Erik

Moster Ida med Erik

Mona med Erik

Mona med Erik

Vi havde netop fået vores nye cykel. Så da vi skulle ud og trille med barnevogn, så tog Brian cyklen ned til parkeringspladsen ved togstationen, hvor vi kunne cykle lidt rundt. Malene turde ikke prøvekøre cyklen da vi var ude og se den tidligere. Godt gravid, så var det ikke en udfordring der skulle tages. Så nu skal der øves. Det bliver goldt når Erik bliver lidt stærkere i nakke og ryg, så skal han i autostolen og med ud på tur 🙂

Malenes første tur på den nye cykel

Malenes første tur på den nye cykel

Ida får en køretur af Brian

Ida får en køretur af Brian

Om aftenen skulle vi til Danmark. Gurli er blevet syg, og må ikke rejse ud af landet. Så vi tog en tur til Danmark for at aflægge et visit hos dem. Erik var ikke helt tilfreds med at komme ud af sine vante rammer, og søgte næsten hele tiden tryghed ved Malenes bryst. Der blev dog korte stunder, hvor en mere eller mindre tilfreds Erik kom i armene på Gurli og Jens Peter. Erik sov heldigvis nogenlunde regelmæssigt om nætterne, så der var lidt overskud tilbage til dagstimerne.

Gurli og Jens Peter med Erik

Gurli og Jens Peter med Erik

Jens Peter med Erik

Jens Peter med Erik

Gurli med Erik

Gurli med Erik

Det blev til korte visitter hos Annabel og Michael, Kirstine og Pelle. Tak for husly under vores ophold i Danmark. Det betød meget for os, at vi ikke skulle på lange køreture hver dag med Erik i autostolen. Til Pelle og Kirstine: Undskyld vi holdt jer vågne noget af natten.

Annabel og Marie med Erik

Annabel og Marie med Erik

Kirstine og Pelle med Erik

Kirstine og Pelle med Erik

Vi er nu kommet godt til det norske igen, og det var sjovt at se, hvor hurtigt Erik genkendte nogle ting fra sin hverdag. Nu skal vi have rutinerne – eller hvad man kan kalde det – på plads igen, så vi kan få noget der minder om regelmæssighed i vores hverdag. Der er selvfølgelig ingenting der kan planlægges punktligt – det har vi lært, men man kan få en ide om, hvor længe han sover når han har spist i hvilket tidsrum. Men en ting er sikkert. Malene får set solopgangen fra sin amme plads i stuen hver dag 😉

Solopgang set fra Malenes ammeplads i stuen

Solopgang set fra Malenes amme plads i stuen

Derudover nyder vi at sommeren er kommet til Norge. Det giver nogle dejlige trille ture hver dag.

Vi har fundet babybilleder af Malene, og der er vidst ingen tvivl om, at han ligner hende mest. Der er en del ligheder i hvert fald.

Malene og Thorbjørn

Malene og Thorbjørn

Erik glæder sig til at møde Vivi og Michael. Samt hilse på Lisbeth og Brian i den nærmeste fremtid. Og snart går turen igen til Danmark for at hilse på ØU folket til årets sommerfest. Spændende og se, hvad han siger til turen igen når vi kommer dertil.

Og til familien: vi er ikke kommet nærmere dato eller anden information om barnedåb. Det ligger lidt fjernt med den mængde rejser til Danmark der skal planlægges de næste to måneders tid. Vi skal lige have det på plads først, så får vi kigget på det.

Erik har fået utroligt mange fine gaver fra familie og venner. Mange tak for dem. Nogle af tingene er allerede i brug, og andre ting glæder vi os til at bruge i nærmeste og efterfølgende fremtid.

Her et lille udpluk af de fine gaver. Vi har ikke fået taget billeder af det hele endnu, men endnu engang, mange tak 🙂

Erik er glad for gaven

Erik er glad for gaven

Erik er glad for gaven

Erik er glad for gaven

Erik er glad for gaven

Erik er glad for gaven

Erik med sit første LEGO

Erik med sit første LEGO

Ha det godt derude!