mandag – tirsdag – onsdag – torsdag – fredag – lørdag – søndag – mandag – tirsdag …

Hej med jer

Ja, altså! Her flyver hverdagen afsted. Det har været sommerferie siden sidst. I år blev sommerferien delt i to for at vi kunne deltage i fødselsdag og bryllupper. Vi var i Danmark for at fejre Oldefar Sørens 80 års fødselsdag i Juni. Vi har været i Danmark i august for at holde ordentlig sommerferie, hvor Brian fik et par dage til festival i Skanderborg, Anders og Maja gav hinanden sit “ja” og rolige dage i sommerhus – Tak for lån til Hanne og Jørgen. Den sidste weekend i vores ferie var Brian forlover da Lisbeth og Brian gav hinanden sit “ja”, og et par dage efter det vendte vi snuden hjem igen. Malene havde en rolig fødselsdag hjemme weekenden efter. Weekenden efter den tog vi til Danmark igen for at have en skøn familie-kom-sammen med skønne folk fra ØU gruppen. Vi har hele sommeren igennem været sammen med dejlige hyggelige folk. Det har været SÅ dejligt.

Erik spiller diskgolf i sommerhuset

Erik spiller diskgolf i sommerhuset

Erik i Bork Legeland

Erik i Bork Legeland

Ellens første tur i Vesterhavet

Ellens første tur i Vesterhavet

Ellen "spiller" kroket

Ellen “spiller” kroket

Ellen og onkel Michael

Ellen og onkel Michael

Vi har nu to børn i børnehave! og Brian er tilbage på arbejde. Illums Bolighus har åbnet en butik mere i Oslo, og den er Malene nu begyndt at arbejde i, så der sker en del “nye” ting i vores hverdag, og alligevel er det jo de samme rutiner som vi kender fra før.

Illums Bolighus

Illums Bolighus

Brian nød sine 14 ugers barsel. Ellen har lært at sige “picathu”… nej, det er bare for sjov. Men hun og Brian har fået en masse frisk luft og fået en masse nye venner i løbet af de 14 uger 😉 Ej, de har hygget sig, og lært hinanden godt at kende, og Malene og Erik har kunnet komme hjem om eftermiddagen til kæmpe smil fra Ellen som altid kom lyn-kravlende ud til hoveddøren for at vise os “velkommen-hjem”. Naboer har set Brian med Ellen, i bærerygsæk iført høreværn, oppe på ryggen og i fuld sving med at slå græsset. Hun er så glad og så nem, og hun synes verden er utrolig interessant. Hun er også en veldig bestemt lille frøken, som nok skal sige til, hvis hun synes vi tager beslutninger hun absolut ikke er enige i. Utrolig energisk, aktiv og udforskende.

På 2. dagen i børnehaven fandt de ud af at man skal holde lidt øje med Ellen. Vipti vupti, så har Ellen på bedst ninja manér kravlet via stol op på bordet, op på legekøkkenet eller op i sofaen…helt stillle. Så sidder hun så fint dér og leger lidt. Hun skal nok finde noget hun kan kravle på, og kravle videre op på. Frygtløs og nysgerrig. Fuldstændig modsat storebror. Hun trives godt i børnehaven og har det godt med både børn og pædagoger hun omgås. Hun har altid været meget tillidsfuld overfor andre voksne, så 3 dages indkøring i børnehaven og lidt korte dage resten af ugen, så var hun “kørt ind”. Erik er meget bestemt på, at han vil med hen og hente Ellen på småbarnsafdelingen, og det kan godt gå hen og blive en fin lille eftermiddagskrise, hvis Ellen og de andre fra hendes afdeling er udenfor og leger når man kommer, så Ellen bliver hentet først. Vi tror nok, det mest er fordi han synes det er sjovt at komme tilbage ind på besøg på småbarnsafdelingen.

Brian synes det er lidt mærkeligt at være tilbage på arbejde. Det er nogle helt andre ting man skal forholde sig til igen. Men den hverdag kommer også snart tilbage igen. Der er nok at tage sig til.

Vi er begyndt til baby/småbarns svømning igen. Ellens hold da Malene var på barsel var et formiddagshold, så det kunne vi så ikke rigtig fortsætte på. Vi var så heldige at der blev en ledig plads på Eriks svømmehold, og der kunne Ellen godt komme med. Svømningen er tilrettelagt for Erik og de andre som er på alder med ham, men vi skulle få små tips til hvad vi kan lave med Ellen når de store børn laver noget som kun er for store børn. Første svømmetime var med en sur Ellen, anden svømmetime var med en Ellen som accepterede vandet, men klamrede sig til Malene… men smilte til sidst og slap Malenes skuldre et øjeblik. Tredje svømmetime var i sidste uge, og Ellen flød nu rundt i vandet. Lidt passiv, men også ret træt. Bliver spændende og se i næste uge og hun spræller lidt med benene (svømmer) igen.

I torsdags åbnede Illums Bolighus en butik mere i Oslo. Butikken er SÅ flot. Her skal Malene stå for julen som hun har gjort i flere år i den anden butik. Hun har nu været på arbejde der i 3 dage, og det føles lidt som at være ny medarbejder på en måde. Man ved hvad man skal lave, og man kender til arbejdskulturen, mål ,visioner og hverdagen som skal op og køre, men samtidig ved man ikke hvor helt basale ting er henne. Et nyt kollegateam som skal finde hinanden og lære hvem hinanden er. Men det bliver godt!

Ellers så hygger vi os heroppe. Bygger LEGO (Erik), ødelægger LEGO (Ellen), prøver at bygge op igen. Ellen fanger nok snart at det er sjovere at gå rundt end at kravle rundt, så snart bliver der fart på hende også. I morgen håber vi at finde tid til en tur i skoven for at se om blåbærrene stadig er gode. Vi har ikke fået plukket nogen i år, så lidt trist hvis ikke der bliver noget blåbærsaft til efteråret og vinteren.

Ellen øver sig i at gå

Ellen øver sig i at gå

Nu bliver der nok ikke Danmarkstur før december igen. Det har været lidt hårdt med så meget biltransport i sommer, at vi (især Malene i hvert fald) har brug for at få den sidste biloplevelse lidt på afstand. Lad os bare sige at det var en laaaang tur hjem efter en god weekend 😉

Ha det godt derude!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *